Pictura ne unește! Două talente din Republica Moldova vor picta modele tradiționale

Două tinere talentate din Republica Moldova, Negrescu Salomea și Cecoi Daniela, vor picta modele tradiționale ale artei populare moldovenești în cadrul atelierelor de pictură pe mobilier tradițional, organizate de Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Atelierele se vor desfășura în perioada 18-19 iulie, între orele 12:00 și 15:00, în zona Târgului de țară.

Foto: Muzeul ASTRA

Pictura ne unește! 18 – 19 iulie (marți-miercuri) între 12.00 – 15.00 – Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului | zona Târgului de țară.

,,Pictura ne unește!” este un eveniment care cuprinde ateliere de pictură pe mobilier tradițional, în cadrul proiectului cultural Animă ASTRA 2023. Sosite la Sibiu, Negrescu Salomea și Cecoi Daniela, două tinere talentate din Republica Moldova, vor picta modele tradiționale ale artei populare moldovenești. Amândouă au absolvit cursurile Școlii de Arte Mihai Bătrânu din orașul Dondușeni, secția de pictură și s-au specializat în pictura tradițională din arta populară, peisaje, portrete și artă religioasă.

Atelierele fac parte din programul Animă ASTRA!, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*