Piatră de hotar pentru piloți

Raliul Sibiului îi pune la încercare pe participanți. 88 de echipaje s-au înscris la etapa din acest an de la Sibiu, ultima a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, Campionatului Național Rally 2 Dunlop și a Campionatului Național de Vehicule Istorice Dunlop. Clubul Sportiv „Aria pentru Sport” în parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu, a pregătit 13 probe speciale extrem de interesante pentru participanți.

Competiția are o lungime totală de 634 km, din care 123,9 km reprezintă distanța celor 13 speciale. „Am ales să avem probe noi, am înțeles problemele de anul trecut. Am încercat să scoatem probele de viteză și să venim cu altele noi. Începem cu shakedown, după care începem cu problele dedicate Centenarului, de la Cârțișoara la Bâlea Cascadă, după care urmează problele de la Poiana Sibiului la Dobârca, dedicate aniversării a 25 de ani de SMURD. Sâmbătă, ziua de concurs se va încheia în jurul orei 16.00, pentru că am ținut să participăm la evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri, organizat de Primăria Sibiu. Duminică, avem probele de la Păltiniș, Aria și Ambient, iar ziua se va încheia cu Superspeciala Autoklass. În deschidere, am pregătit un program inedit, cu o defillare a cadeților de la Academia Forțelor Terestre Sibiu, care vor fi îmbrăcați în costume purtate de soldați, acum 100 de ani. Vom avea spectacol de drifturi, iar apoi urmează SuperSpeciala, iar ziua se va încheia cu festivitatea de premiere la ora 17.00”, a declarat Marius Trif, director organizatoric al evenimentului.

Defilarea cailor-putere

Super Speciala Autoklass, cea mai așteptată probă de către public, va lua startul duminică la prânz, de la Sala Transilvania, echipajele urmând să parcurgă traseul: Sala Transilvania – Calea Dumbrăvii -Lomonosov – Școala de Înot, punctul de sosire fiind după parcurgerea unei treceri și jumătate, la intersecția dintre Calea Dumbrăvii și Lomonosov. „În primul rând, ca în fiecare an, ne dorim să facem o etapă mai bună și ne bucurăm că am reușit să scoatem acele probe de viteză de anul trecut. Anul acesta am avut propuneri noi pentru probe, nu au putut fi chiar toate îndeplinite. Eu cred că va fi un raliu foarte frumos. Dacă ar fi să vorbesc din punctul de vedere al meu, ca pilot, programul nu este întocmai pe placul meu, dar fiind un oraș mare, în care se desfășoară foarte multe activități, trebuie să îi oferi pubicului șansa de a participa la cât mai multe evenimente și am făcut un program care să acopere dorințele tuturor. Ne așteptăm la public numeros pe probele speciale, ne dorim ca piloții să aibă înțelegere pe problemele mici care pot apărea, iar în rest, cel care merge cel mai tare să câștige!”, a declarat Mihai Leu.

Evoluează acasă

Raul Badiu, pilotul sibian care, alături de Gabriel Lazăr, a câștigat toate etapele Cupei Suzuki, și-a asigurat titlul de campion la Clasa 9, dar și la două roți motrice, va fi și el prezent la start. „Nu este doar o competiție în care închidem drumurile și ne uităm la timpi, ci un eveniment în care este implicată foarte multă lume, cu evenimente conexe, ce îmbină atât sportul, cât și cultura. Chiar dacă avem asigurate titlurile la clasele la care participăm, am ținut să fim prezenți, să evoluăm în fața propriilor suporteri. Am venit ca să continuăm să aducem maximul de puncte pentru echipă și îmi doresc să terminăm sezonul așa cum l-am început, adică perfect!“, a conchis tânărul.

Raliul Sibiului, prin ochii piloților

  • Vali Porcișteanu: „Până la urmă, la Raliul Sibiului va fi o luptă strânsă, dar cred că fiecare dintre noi are obiectivul lui clar.”
  • Bogdan Marișca: „Miza este să încercăm să rămânem pe podium. Nu va fi ușor. Raliul este unul dificil, mai ales din perspectiva vitezelor medii pe care le regăsim. Sperăm să fie o cursă reușită, o cursă bună pentru toată lumea, o sărbătoare a motosportului românesc și să fie un final de campionat plăcut pentru noi toți.”
  • Dan Gîrtofan: „Ne bucurăm că suntem aici și putem lua parte la acest ultim act al sezonului 2018. Iată că și această ultimă etapă nu ne lasă să fie liniște, trebuie să fie puțină agitație, adică mai sunt mize, iar acest lucru e frumos. Noi ne-am făcut viața grea sezonul acesta, așa că pentru noi, această etapă vrem doar să parcurgem acest raliu fără evenimente, să fim rapizi, să bucurăm publicul, să ne simțim bine. Nu am nicio presiune, important este să jucăm frumos.”

Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*