Petiție pentru sport

Consilierul local Adrian Bibu a inițiat o petiție pentru îmbunătăţirea infrastructurii sportive în Sibiu.

Așa cum a anunțat la ședința din luna iulie, liberalul militează pentru crearea unui Club Sportiv Municipal, sub administrarea Primăriei, amenajarea sălilor de sport ale școlilor, în vederea desfășurării în condiții optime a activităților sportive, dar și a aducerii acestora la standarde europene, dar mai ales construcția unei noi săli polivalente. „Sportivii sibieni nu rămân în Sibiu pentru că nu au posibilități financiare, drept pentru care pleacă și evoluează la alte cluburi unde există resurse. CSM ar putea să îşi susţină sportivii de performanţă şi echipele sibiene de baschet, fotbal şi handbal, să gestioneze bazele sportive ale municipiului și să le pună la dispoziția cetățenilor, poate chiar să înfiinţeze noi baze sportive“, a apreciat Bibu.

Bibu cere o polivalentă modernă pe Calea Șurii Mici

Cel puțin 10.000 de locuri ar trebui să aibă noua polivalentă, în opinia lui Adrian Bibu, care este și director al Sălii Transilvania, aflată în subordinea Consiliului Județean. Astfel, Sibiul ar putea găzdui „evenimente culturale, concerte şi, bineînţeles, competiții internaționale sportive majore, care astăzi se desfăşoară la Cluj Napoca pentru că Sala Transilvania este mult depășită, cu cele doar 1.600 de locuri ale sale“.

„Sala ar putea oferi spații şi pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. O locaţie posibilă este Calea Şurii Mici, având avantajele următoare: proximitatea viitorului spital, a autostrăzii, faptul că nu este nevoie de defrişări, plus posibilitatea construirii în zonă a unui nou stadion“, se arată în textul petiției.

Până la închiderea ediției, petiția accesibilă pe site-ul www.petitieonline.com/impreun_pentru_sportul_sibian a strâns 379 semnături.

La propunerea lui Bibu, primarul Astrid Fodor a anunțat deja, acum o lună, constituirea unui grup de lucru format din consilieri locali și specialiști din aparatul Primăriei, care să caute soluții pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*