Peste 850 de mașini verificate în trafic de Registrul Auto în județul Sibiu. Aproape 40% au fost găsite cu probleme

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2023, 44.472 de vehicule, la nivelul întregii țări.

Foto: Registrul Auto Român

În județul Sibiu au fost verificate, în primele șase luni ale anului, 864 de vehicule. Dintre acestea, 38,89% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte. Din totalul autovehiculelor oprite, în 2,02% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,29% aveau probleme legate de identificare și 2,78% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul Sibiu au fost aplicate 374 de amenzi contravenționale și au fost retrase 210 certificate de înmatriculare.

La nivel național, în urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor șase luni ale anului 2023, au fost aplicate 14.354 de sancțiuni, au fost retrase 12.362 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 194 de vehicule și 260 ITP-uri au fost anulate.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*