Peste 60.000 de vouchere au fost aprobate în programul Rabla pentru electrocasnice

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat, în prima etapă, 62.500 de vouchere, a câte 400 de lei fiecare.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat, în prima etapă, 62.500 de vouchere, a câte 400 de lei fiecare, în cadrul primei etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice, conform unui comunicat de presă transmis de instituție.

Potrivit sursei citate, dintre toate voucherele:

  • 25.695 vouchere pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare
  • 24.096 vouchere pentru categoria maşini de spălat rufe
  • 12.709 vouchere pentru categoria maşini de spălat vase

Valabilitatea voucherelor este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

„Voucherul se poate folosi fie în magazinele fizice prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele on-line prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului. Solicitanţii aprobaţi în această etapă nu vor mai putea selecta vouchere pentru aceeaşi categorie de electrocasnice pe parcursul acestui an calendaristic. Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică”, se menţionează în comunicat.

Potrivit AFM, beneficiarul are obligaţia de a încărca CI/BI şi declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de AFM, în aplicaţia informatică, până la momentul utilizării voucherului.

Lista comercianţilor la care pot fi utilizate voucherele este publicată pe site-ul Admnistraţiei Fondului pentru Mediu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*