Peste 6.500 de sibieni și turiști au participat la slujba de Înviere din Muzeul ASTRA | FOTO

La slujba de Înviere din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului au participat peste 6.500 de persoane, anunță reprezentanții instituției de cultură.

Ceremonialul religios a avut loc atât în interiorul bisericii din Bezded, lăcaș de cult construit din lemn, cât și în aer liber.

An de an, biserica din lemn din Bezded este unul dintre cele mai căutate locuri de către credincioși în noaptea miraculoasă a Învierii Domnului.

„Monument funcțional în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, biserica din Bezded a fost adusă în Muzeul ASTRA în anul 1990, însă construcția ei este datată în anul 1754. Biserica ilustrează procedeele tehnice utilizate de meşterii populari la edificarea construcţiilor monumentale din lemn. Sistemul construcției este caracterizat prin tehnica de îmbinare a pereţilor din grinzi orizontale, cioplite şi încheiate în cheutoare dreaptă, ale căror capete, ieşite în afară, sunt profilate în trepte. Totodată, biserica din Bezded oferă posibilitatea ilustrării procedeelor tehnice aplicate la realizarea bolţilor cilindrice din lemn şi a scheletelor de susţinere a turlelor, caracteristice bisericilor transilvănene din lemn”, explică muzeograful Adrian Scheianu, de la Muzeul ASTRA.

Prezența unui astfel de loc în Muzeul ASTRA, ca monument functional, este o reconfirmare că aici tradițiile au continuitate, au mai menționat reprezentanții complexului muzeal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*