Peste 500 de copii și adulți au vizitat subunitățile ISU Sibiu de „Ziua Porților Deschise”

În contextul „Săptămânii Protecției Civile” care s-a desfășurat în perioada 26 februarie – 4 martie, au fost organizate o serie de activități dedicate cetățenilor, activități menite să contribuie la consolidarea unui comportament mai responsabil, pentru a preveni posibilele situații de urgență are ar putea apărea.

FOTO: ISU Sibiu / Facebook

Începând cu data de 26 februarie, s-au desfășurat mai multe acțiuni de educație preventivă în lăcașurile de cult, moment oportun ca preoţii şi personalul neclerical să fie instruiţi despre modul de prevenire a situaţiilor de urgenţă, dar şi cum să acţioneze în cazul producerii acestora.

Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire și Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților au organizat două puncte de informare preventivă cu tematica de protecție civilă în această perioadă, în locuri cu aflux mare de persoane. Rolul acestor acțiuni constă în conştientizarea cetăţenilor privind riscurile la care s-ar putea expune la un anumit moment şi într-un anumit loc, precum şi privind măsurile de protecţie şi comportamentul pe care ar trebui să le adopte în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

Cu acest prilej, au fost informate și au primit materiale informative aproximativ 850 persoane. Totodată, în cadrul celor două puncte de informare preventivă au fost organizate și lecții de prim ajutor, la care au participat peste 500 de persoane.

Pe data de 28 februarie, a avut loc exercițiul de alarmare publică, denumit generic “Miercurea Alarmelor” cu scopul de a educa cetăţenii privind modul de alarmare şi informare permanentă în caz de dezastru.

Au fost întreprinse demersuri la nivel local pentru reluarea campaniei naționale “NU TREMUR LA CUTREMUR”,  și „SĂPTĂMÂNA PROTECȚIEI CIVILE”  în spațiile cu public numeros (transport public în comun, panouri stradale și mall).

Membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din județ au fost angrenați în 75 activități cu acest scop. Pe toată perioada desfășurării acestor acțiuni preventive au fost distribuite peste 2000 de materiale informative pentru cetățeni.

În data de 28 februarie a fost organizată „Ziua Porților Deschise”, la toate subunitățile ISU Sibiu, cu expoziții statice, la care ne-au vizitat peste 500 copii și adulți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*