Peste 50 de echipe participă la Sibiu Streetball 2023

Turneul de baschet 3×3 Sibiu Streetball revine la finalul săptămânii cu o nouă ediție. Evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a 11-a ediție și va reuni zeci  de echipe la mai multe categorii de joc. Turneul se va desfășura într-o locație devenită deja tradițională – terenul de baschet 3×3 „Elemer Tordai” de la Sala Transilvania, în perioada 16-18 iunie.

Foto: Sibiu Streetball

Organizatorii anunță că la ediția din acest an s-au înscris 55 de echipe, la categoriile: U10, U13, U15, U16 Feminin, U18, Open Masculin.

„Ne bucurăm să revenim anul acesta cu unul din cele mai importante turnee de baschet 3×3, în special pentru sportivii care caută o rampă de lansare spre competiții de amploare. După ediția aniversară specială de anul trecut, în 2023 venim în forță cu un turneu care va reuni 55 de echipe și zeci de sportivi din întreaga țară, oferind publicului o atmosferă unică și meciuri spectaculoase”, au declarat organizatorii Sibiu Streetball. 

Ca în fiecare an, accesul susținătorilor este gratuit la oricare din cele trei zile ale competiției.

Teren de baschet la standardele FIBA și concursuri pentru suporteri

 Terenul de baschet 3×3 pe care se va desfășura Sibiu Streetball este conform standardelor FIBA, fiind dotat cu instalație cu nocturnă, instrumente de joc profesionale, precum și cu o tribună de 60 de locuri destinată sportivilor. Organizatorii vor amplasa o tribună de 200 de locuri pentru spectatori, astfel încât împătimiții bachetului să aibă la dispoziție cele mai bune condiții de participare.

Pe lângă competiţia propriu-zisă, cei prezenți vor putea asista și participa la concursuri de aruncări libere și aruncări de trei puncte. Întreg evenimentul este gândit ca un „festival al baschetului”, o acțiune dedicată atât practicanților acestui sport, cât și spectatorilor.

Competițiile de baschet 3×3 recunoscute de Federația Internațională de Baschet (FIBA) se împart în 4 categorii: “Fiba Endorsed”, “Satellite”, “Challenger” și “World Tour”. Sibiu Streetball este un turneu de tip Satellite care permite calificarea în Challenger.

Sibiu Streetball este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport și de Consiliul Județean Sibiu, fiind organizată de Asociația Club Sportiv Eco Team Sibiu și Agenția Grey Projects. Sponsorii ediției din acest an sunt Ballan Sportswear și Toneli.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*