Peste 4000 de puieți plantați de Asociația Cu verdele-n SUS și voluntarii Crucii Roșii

Voluntarii Filialei Sibiu ai Crucii Roșii au participat sâmbătă la acțiunea de plantare de primăvară derulată de Asociația Cu verdele-n SUS.

Foto: Facebook Crucea Roșie Filiala Sibiu

„Am dat curs invitației prietenilor noștri de la Asociația Cu verdele-n SUS de a ne alătura campaniei lor de plantare de primăvară desfășurată la Hosman.

Am acordat prim ajutor celor care au suferit mici accidente pe parcursul acțiunii de plantare (bucuroși că şi de data aceasta activitatea noastră s-a rezumat la aplicarea de plasturi pe bășicile produse de unelte).

Foto: Facebook Crucea Roșie Filiala Sibiu

De asemenea, am dat o mână de ajutor la distribuirea gustărilor şi a apei potabile puse la dispoziție de către organizatori.

Pentru că, din fericire, incidentele înregistrate au fost minore, ne-am implicat activ în acțiunea de plantare a celor peste 4000 de puieți de gorun şi paltin de munte.

Împreună cu cei peste 220 de participanți am sărbătorit Ziua Internațională a Pădurilor nu pe 21, ci pe 23 martie, contribuind, prin restaurarea unei păduri exploatate, fie şi într-o mica măsură, la atenuare efectelor crizei climatice, combaterea eroziunii solului, a inundațiilor şi a emisiei gazelor cu efect de seră în atmosferă.

A fost un bun prilej de a ne bucura de soare, aer curat şi, la final, de un picnic minunat alături de oamenii frumoși pentru care natura înseamnă ACASĂ” au transmis reprezentanții Filialei Sibiu a Crucii Roșii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*