Peste 32 000 de amenzi și aproape 3600 de permise reținute de polițiștii sibieni în 2021

Prevenirea accidentelor de circulație grave și a consecințelor acestora reprezintă în continuare unul dintre obiectivele prioritare în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție.

foto: arhiva

Polițiștii rutieri au acţionat permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

În efortul susținut de reducere a accidentelor rutiere precum și a consecințelor acestora, prin activitățile preventive și de constatare, în anul 2021, poliţiștii rutieri din cadrul birourilor/formaţiunilor de profil au constatat 805 infracțiuni la regimul rutier şi au aplicat 32.292 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, au fost reţinute 3.598 de permise de conducere şi au fost retrase 1.304 certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește riscul rutier, în perioada de referință, în județul Sibiu au fost înregistrate 522 de accidente de circulaţie, cu 161 mai multe decât în 2020, însă numărul de accidente rutiere grave a fost în scădere, respectiv 112, cu 7 mai puține decât în 2020.

Din punctul de vedere al consecinţelor acestor accidente, indicatorii analizaţi au evidenţiat faptul că cele 112 de accidente rutiere grave s-au soldat cu decesul a 40 de persoane, cu 10 mai multe decât în anul precedent.

Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost neacordarea de prioritate pietonilor, indisciplina pietonilor şi viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*