Peste 200 de pompieri sibieni, la datorie pentru noi

În această minivacanță de 1 iunie și în timpul sărbătorii de Rusalii, peste 200 de pompieri sibieni vor fi la datorie și pregătiți să intervină în orice situație de urgență. Ei vor fi mobilizați pentru a face față tuturor provocărilor, indiferent dacă este vorba de stingerea incendiilor, accidente rutiere, asistență medicală calificată sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.

În plus, în intervalul 31 mai – 5 iunie, pompierii sibieni vor asigura măsuri de prim-ajutor și măsuri de securitate la incendiu pentru festivalul Summer Break, desfășurat în Sibiu. Ei vor fi prezenți în locații cheie, pentru a răspunde rapid și eficient la orice incident care ar putea surveni în cadrul evenimentului. Siguranța participanților și a comunității este o prioritate pentru noi, iar pompierii sunt pregătiți să facă față tuturor situațiilor de urgență care ar putea apărea.

Având în vedere numeroasele activități dedicate copiilor cu prilejul zilei de 1 iunie, ISU recomandă părinților să supravegheze permanent copiii, pentru ca aceștia să nu fie expuși unor riscuri și să fie mereu în siguranță. De asemenea, recomandă cetățenilor care aleg să petreacă această minivacanță în aer liber să respecte măsurile preventive cu privire la incendii, să nu facă focul în apropierea pădurilor și să se asigure că la plecare focul este stins. Celor care aleg să petreacă timpul în unitățile de cazare, le recomandă să studieze la momentul sosirii în locație, planul de evacuare în caz de incendiu, iar dacă vor constata nereguli la instalația electrică să anunțe de îndată personalul unității de cazare, în vederea remedierii.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să fie precauți și să respecte măsurile de siguranță în timpul acestei minivacanțe. Este important să fim conștienți de potențialele riscuri și să acționăm responsabil în fața acestora. Dacă aveți nevoie de asistență medicală sau sunteți martorul unei situații de urgență, vă rugăm să sunați imediat la numărul unic de urgență 112. Echipajele noastre vor fi prompt mobilizate pentru a vă ajuta în cel mai scurt timp”, transmite ISU.

Profitând de această minivacanță, ISU Sibiu a pregătit pentru cetățeni o sesiune de informare cu privire la modul de comportare în cazul unei situații de urgență precum și lecții de prim-ajutor de bază. În 3 și 4 iunie, între orele 10:00 – 20:00, Caravana SMURD și Centrul Mobil de Pregătire a Populației vor fi în Piața Mare din Sibiu.

Prin intermediul acestora, cetățenii vor avea posibilitatea de a participa la diverse demonstrații și simulări practice, care le vor oferi cunoștințe utile și abilități necesare în gestionarea situațiilor de criză. Aceste activități includ instruire privind primul ajutor, modalități de stingere a incendiilor, tehnici de evacuare și supraviețuire în caz de cutremur sau alte dezastre naturale, precum și informații despre acțiunile specifice în timpul unui accident rutier. Participarea la activitățile desfășurate în cadrul centrului mobil de pregătire și caravanei SMURD, este gratuită și deschisă tuturor celor interesați. Scopul principal al acestui proiect este să crească nivelul de conștientizare și pregătire a comunității în fața situațiilor de urgență. Recomandăm tuturor cetățenilor să profite de această oportunitate învățare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*