Peste 1.400 de membri ai Forța Dreptei din țară s-au întâlnit la București, în cadrul Conferinței Naționale „Forța de a reuși” (CP)

Sâmbătă, 19 august 2023, s-a desfășurat la București, Conferința Națională „Forța de a reuși”, care a reunit peste 1.400 de participanți, membri ai Forța Dreptei din toate județele, cărora li s-au adăugat invitați din partea partidelor democratice de opoziție și  primarul Capitalei, Nicușor DAN.

Foto: Forța Dreptei Sibiu

 

În cadrul evenimentului au fost prezentate și aprobate strategia politică a partidului pentru anul 2024, principalele direcții ale programului de guvernare și calendarul alegerilor interne ale Forța Dreptei (FD).

Sibiul a fost reprezentat la Conferința Națională de către un număr de 55 de membri, alături de deputatul Constantin ȘOVĂIALĂ, președintele filialei județeane a FD și Ciprian FARAON, președintele filialei municipiului Sibiu.

Cei peste 1.400 de participanți din toată țara s-au angajat să apere și să respecte liberalismul autentic și valorile de centru-dreapta. Prin urmare, s-a propus promovarea unei economii de piață libere și corecte, aducerea stabilității fiscale și politici fiscale predictibile, definirea reformei în administrație, pentru a reduce birocrația și a face guvernarea mai eficientă și mai transparentă, promovarea valorilor conservatoare și apărarea valorile sociale și culturale tradiționale, atragerea de investiții străine, existența unui pol garant al securității în Estul Europei, și nu în ultimul rând, investirea cu adevărat în educație și sănătate.

Liderul Forța Dreptei România, Ludovic ORBAN, a declarat că  formațiunea pe care o conduce trebuie să arate că este pregătită de luptă. „Orice român care își iubește țara, orice român căruia îi pasă de semenii săi, orice român care are capacitatea să iasă din interesul strict personal, să vadă binele comun, își dă seama că nu mai merge cu actuala coaliție. Așa nu se mai poate! În România este nevoie de o schimbare și e obligația noastră, a fiecărui membru FD, să ia legătura cu orice om care suferă, care și-a pierdut încrederea, care este dezamăgit, revoltat, să le arate oamenilor că există soluții. Există oameni corecți, există oameni pregățiți, cinstiți, cu viziune și bun simț. Oameni care să ducă România spre statura la care avem dreptul și pe care o merităm. Și anume, de putere regională în Europa Centrală și de Est, de țară economică dezvoltată”, a precizat Ludovic ORBAN.

Violeta ALEXANDRU, vicepreședintele FD, le-a mulțumit pentru prezență, colegilor invitați din cadrul celorlalte partide de dreapta, și i-a asigurat de o colaborare corectă și încăpățânată pentru victorie. „Haideți la muncă! La muncă, să muncim! Nimic nu se schimbă și nimic nu se construiește în viață, dacă nu ești om serios! […] Eu vorbesc aici pentru a reprezenta munca dumneavoastră. Este mult prea umilitor ceea ce face acest guvern pentru fiecare om care-și vede de treabă, muncește, e serios, nu fură, nu păcălește, nu umblă cu minciuna, ci vrea doar să fie lăsat și ajutat să aibă o viață decentă. […] Fiecare om capabil din mediul privat își face o soscoteală și se întreabă dacă merită să mai rămână în această țară. Ne pierdem un număr de oameni capabili care sunt în stare să miște lucrurile, să dea salarii la oameni. Să-i ajute să iasă la o pensie corectă, printr-o salarizare corectă. Este mult prea umilitor! Nu este bine unde s-a ajuns și soluția nu vine din cer!”, a precizat în discursul său, Violeta ALEXANDRU.

S-a atins subiectul necesității unor partide autentice de dreapta în România. „Doar ele pot aduce bunăstarea și dezvoltarea în țara noastră. Și dacă la București vom avea un pol de dreapta care va susține un candidat comun la Primăria Capitalei, așa vom acționa în fiecare județ. Vom debarca toți pesediștii și liberalii deghizați în socialiști și vom oferi comunităților noastre dezvoltare și prosperitate”, a subliniat deputatul Constantin ȘOVĂIALĂ.

În ceea ce privește Sibiul, președintele filialei municipale sibiene a FD, Ciprian FARAON, a declarat: „Voi susține cu toată deschiderea coagularea forțelor de dreapta, respectiv Forța Dreptei, PMP și USR, astfel încât sibienii să se poată identifica cu oameni credibili, oameni serioși, oameni profesioniști. Galbenii au demonstrat că sunt roșii, că nu au nimic de a face cu liberalismul, cu respectarea și susținerea mediului privat, cu reforma în administrație, cu educația și sănătatea. Vom invita sibienii să ni se alăture, să creadă în noi, să ne susțină. Sunt sigur că nu îi vom dezamagi!”

În cadrul acestui eveniment, derulat sub sloganul „Forţa de a reuşi”, s-a dat primul semnal, la nivel înalt, de către cele trei partide, Forta Dreptei, USR și PMP, că vor forma un nou pol de dreapta care își propune să producă o schimbare reală în România.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*