Persoanele care găzduiesc refugiați în municipiul Sibiu pot solicita decontarea cheltuielilor cu hrana

Persoanele fizice din municipiul Sibiu care găzduiesc cetățeni proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, se pot adresa Primăriei Sibiu pentru decontarea cheltuielilor cu hrana acestor persoane. Conform OUG nr.15/2022, art.1 alin(10,) suma decontată pentru aceste cheltuieli este de 20 de lei/zi/persoană găzduită.

Procedura:

 

Primul pas este informarea Direcției de Asistență Socială la numărul de Tel Verde 0800811822, imediat ce persoanele sunt primite în gazdă. Asistenții sociali se vor deplasa în teren pentru verificarea situației.

 

Apoi, în primele trei zile lucrătoare ale fiecărei luni, persoanele care găzduiesc refugiați vor depune o cerere tip însoțită de actele doveditoare, la Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu, direct la sediul de pe bulevardul Victoriei nr.1-3, cam.S2, sau online, pe adresa de email: protsoc@sibiu.ro . Câteva precizări:

 

  • în cerere se va preciza numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din care aceștia declară că provin și intervalul de timp pentru care solicită decontarea cheltuielilor cu hrana
  • decontarea cheltuielilor se face pentru luna precedentă, dacă cererea este depusă în termenul amintit. Cererile depuse după acest termen se soluționează în luna următoare.

 

Documentele necesare:

 

 

Actele pot fi consultate și pe site-ul sibiu.ro, secțiunea Acte necesare, https://sibiu.ro/primaria/acte_necesare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*