Pericol pe drumurile publice: șoferi băuți și fără permis

Doi șeferi inconștienți a fost oprinți de plițiștii sibieni înainte de provoca vreo nenorocire. Bărbații au fost depistați băuți la volan, în plus, unul nu avea permis, iar celălalt avea permisul suspendat.

foto: Arhivă

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 18.00, în localitatea Mohu, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un tractor condus pe strada Principală de către un localnic în vârstă de 43 de ani.

„Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că tractorul este neînregistrat, iar bărbatul nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat un rezultat de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a spus comisarul șef de poliție Lazăr Luciana, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Sibiu.

În cauză, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La data de 30 martie a.c., în jurul orei 04.00, pe strada Piața Republicii din orașul Agnita, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Chirpăr.

Polițiștii au constatat că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat. Totodată, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În cauză, la nivelul Poliției Orașului Agnita, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului”, a declarat omisarul șef de poliție Lazăr Luciana.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*