Percheziții la traficanți de droguri din Sibiu și Alba (CP)

La data de 5 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în județele Sibiu și Alba, la persoane bănuite trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Foto: IPJ Sibiu
Din cercetări a reieșit că, din anul 2021 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi comercializat în mod repetat, droguri de risc și mare risc și substanțe cu efect psihoactiv, unor consumatori, inclusiv minori.
Pe lângă persoanele bănuite, la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, precum și la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, 42 de persoane au fost conduse pentru audieri, în calitate de martori.
În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe plicuri cu substanță cristalizată, porționată pentru vânzare, recipiente conținând cannabis și hașiș, cântare electronice de precizie, telefoane mobile și alte sisteme informatice, susceptibile a fi fost folosite în activitatea infracțională, 595 de euro și 14.415 lei, precum și alte mijloace de probă.
Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, până la acest moment, față de 8 persoane, 6 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, toate din județul Sibiu, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.
În cursul acestei zile, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunerea de arestare preventivă a persoanelor bănuite, pentru 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
La activități au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Sibiu, Cluj, Brașov, Alba, precum și echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*