Percheziții la presupuși hoți de bovine. Prejudiciul este estimat la aproape 30 de mii de euro

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, au efectuat 12 percheziții în județele Sibiu, Brașov și Covasna, la domiciliul unor persoane bănuite de săvârșirea a trei infracțiuni de furt calificat.

Foto: Poliția Română

”Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada mai – august 2023, persoanele bănuite ar fi sustras 21 de bovine din județul Sibiu, pe care le-ar fi valorificat apoi, prin vânzare.

Prin presupusa activitate infracțională s-ar fi înregistrat un prejudiciu de 29.600 de euro.

Mai multe mijloace de probă, documente și telefoane au fost ridicate în urma perchezițiilor efectuate.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Avrig, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig”, a declarat Elena Welter, din cadrul IPJ Sibiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brașov și Covasna.

”Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au completat reprezentanții IPJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*