Percheziții la persoane cercetate pentru trafic de droguri. Polițiștii au descins și în penitenciar

27 de percheziții la persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse psihoactive, în județul Sibiu

foto: Poliția Română

Polițiști Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în perioada iunie 2023 – martie 2024, în mod repetat, aceștia ar fi deținut, manipulat și comercializat, către consumatori din județul Sibiu, diverse cantități de substanță cristalină 2-CMC, 3-CMC și 4-CMC (droguri de mare risc) și 2MMC (substanță psihoactivă), cu sume între 100 și 200 de lei pentru o doză.

foto: Poliția Română

La data de 28 martie a.c., au fost puse în aplicare 27 de mandate de percheziție, în județele Sibiu și Hunedoara, inclusiv într-o unitate de penitenciar, fiind descoperite și ridicate pliculețe pregătite pentru vânzare conținând substanță cristalizată, diverse comprimate, peste 500 de plicuri de tip ziplock (noi), telefoane mobile și cartele SIM, sume de bani în lei și euro, cântare digitale, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

La data 28 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea a 13 persoane cercetate, pentru 24 de ore.

„În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunere de arestare preventivă a 11 dintre persoane, pentru 30 de zile.

Față de alți doi, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu au dispus măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu”, a transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

foto: Poliția Română

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*