Pentru play-off trebuie pusă șaua pe Ripensia!

CSC 1599 Șelimbăr caută să întrerupă, sâmbătă, pe teren propriu, seria celor 5 partide fără victorie, 4 în campionatul Ligii2 și una în Cupa României. Va trebui să o facă în fața Ripensiei Timișoara, echipă care a marcat un singur gol în deplasare în acest sezon, însă aflată în revenire de formă. „Călăreții roșii“ au nevoie ca de aer de o victorie, pentru a nu pierde contactul cu plutonul aspirant la play-off.

foto: CSC 1599 Șelimbăr

Elevii lui Eugen Beza au multe de uitat înainte de partida din etapa a 12-a cu timișorenii, programată pe Municipalul din Rm. Vâlcea, sâmbătă 29 octombrie, de la ora 11. În primul rând eșecul din runda trecută, 0-3 (0-1) la Minaur Baia Mare, care i-a „aruncat“ pe poziția a 10-a în clasamentul Ligii 2.

Băimărenii au deschis scorul în min. 17, Stanciu surprinzând defensiva „călăreților roșii“ cu o pătrundere pe culoar și marcând din 6 metri, pe lângă portarul Mitrovic. Planurile jucătorilor din Șelimbăr erau date peste cap, echipa venită să se apere și să lovească pe contraatac având să se transforme într-una nevoită să muncească serios pentru a crea faze periculoase la poarta gazdelor. Chiar s-a întâmplat, CSC Șelimbăr preluând inițiativa, însă atacurile nu au produs efecte pe tabela de marcaj.

Pe contraatac

În repriza secundă, Eugen Beza a epuizat toate cele 5 schimbări încă din minutul 71, în încercarea de a întoarce soarta meciului. După câteva faze ceva mai încinse la poarta gazdelor, Minaur avea să se desprindă, în minutul 84, la un contraatac care a surprins apărarea noastră prea avansată. Gneba, singur cu Mitrovic, l-a lobat pe acesta de la mare distanță, aducând liniștea în tribune. Mai mult, s-a accidentat Tătar, astfel că CSC Șelimbăr a încheiat în 10 oameni, dar și la scor de forfait, după o nouă reușită a băimărenilor, în minutul 88, gol semnat de Chintaș.

Înfrângere usturătoare, prea severă pentru felul în care au stat lucrurile pe teren, însă fotbalul se joacă pe goluri, iar sâmbătă CSC 1599 Șelimbăr s-a întors de la Baia Mare cu tolba goală și cu golaverajul „șifonat“.

Ripensia, în revenire

Semnalul revenirii la zilele bune, în care CSC Șelimbăr se afla în fruntea Ligii, poate fi dat sâmbătă cu Ripensia. Numai că și speranțele echipei din Timișoara se leagă de acest meci, după un debut de sezon mai puțin reușit, cu doar 3 victorii și 2 remize în 11 partide. Ripensia pare să-și fi revenit în această lună și se anunță un adversar extrem de periculos. În ultimele 3 etape, a făcut două victime, 3-1 cu CSMS Iași și 4-0 sâmbătă, cu Unirea Constanța, între succese pierzând greu, la București, cu Dinamo, 0-1.

CLASAMENT la zi

sursa: fotbal-flash.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*