Pe urmele Gemenilor Divini

Scriitoarea şi scenarista de film Maria Munteanu îşi lansează astăzi cea de-a opta carte, „Fiii Cerului”, la Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu.

Maria MUNTEANU

Maria MUNTEANU

Lansarea oficială a romanului „Fiii Cerului”, purtând semnătura scriitoarei Maria Munteanu, va avea loc astăzi, de la ora 17. „Fiii Cerului”, un „roman de factură inițiatică în noua paradigmă info-energetică“, este cea de-a opta cartea a autoarei, care „deschide un Portal spre alte necunoscute“. Cartea prezintă ca pe o diagramă a trecutului și a prezentului povestea regăsirii Gemenilor Divini Zamolxis, Artemis şi Apollo, cunoscuţi la noi ca Roşioara şi Albul, realizându-se o complementaritate spirituală absolută între Cei Doi. Personajul feminin principal este Maria, care evoluează pe treptele unei piramide holografice, oferind la fiecare treaptă urcată câte un tribut, în căutarea ardentă a Perechii sale prin reîntoarcerea la origini, provocând amintirile la confesiune.

Profeţia spune că Fiii Cerului se vor întoarce la Ceas sfânt de Sărbătoare, când Iarna va ninge peste pământ sclipiri de Argint. Va fi Sus în Munţii Bucegi, pentru că Aici s-a născut Omul-Zeu, care a spiritualizat Pământul ca apoi să se reîntoarcă în Cer. „A fost prea săracă această Planetă Albastră în lipsa Celor Doi, dar Profeţia nu poate minţi. Timpul revenirii Lor este aproape… Pentru Maria va suna din nou Sus la Sfinx Clopoţelul de Argint, de unde va porni spre Cruce, înălţând o Rugăciune, ca apoi să-şi reia Drumul spre Muntele Alb… Acolo ea se va reîntâlni cu Apollo, refăcând veritabilul «mărţişor» viu, prins la vedere pe straiul nostru de Nemuritori…”, povesteşte autoarea deznodământul romanului.

Fragment din cartea „Fiii Cerului”


„Într-o clipită Regatul Alb coborî pe Temelia de pe Munte şi se întinse de la o Zare la altă Zare, strălucind din ce în ce mai tare! Câtă Frumuseţe şi Splendoare cu Dor de Dor legănat de Soare! Soarele Însuşi coborî, să-şi aştepte Sora, Luna, căci Vraja se destrămase şi nu mai rămăsese nimic rău care să-i mai despartă!
Sus în Regatul Alb, se adunaseră toţi cei juruiţi cu Soarta îmbrăcaţi în Alb şi nu mai aveam nicio speranţă tot aşteptând pe Cel mai Alb dintre cei Albi! Atunci, L-am văzut! Cu Chipu-I blând şi luminat aşa cum din Bătrâni se spune, dar avea ceva în plus, ceva ce nu mai eu văzusem, peregrinând prin lume! Când seara, obosită de-ale vieţii valuri, m-aşezam în pat să adorm, iar somnul într-adins nu mai venea, atunci zăream Acest Chip de Înger! Ştiam că Soarta mi L-a ales să fie al meu Mire pe vecie! Căci numai El îmi alina Dorul în proverbiale Lire, dezmierdată de Duhul Sfânt!”

În ultimii 15 ani, Maria Munteanu a publicat volumele: „Insula Trestianei“ (Ed. Carmirel, Rm. Vâlcea, 2000), „Floarea de cristal“ (Ed. Fortuna, Rm. Vâlcea, 2000), „Își spune Iubire“ (Ed. Scribul, Slatina, 2001), „Colinda“ (Ed. Fortuna, Rm. Vâlcea, 2003), „Ieșirea din exil“ (Ed. Rottarymond, Rm. Vâlcea, 2006), „Sărbătoarea Luminii“ (Ed. Dacoromână, București, 2010), „Ieșirea din exil“ – ediția a 2-a (Ed. Dacoromână, București, 2010) și „Steaua albastră“ (Ed. Dacoromână, București, 2011).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*