Pe malul Cibinului, la “Cursa de rățuște”

Ca în fiecare an, începutul verii îi aduce pe sibieni pe malul râului Cibin pentru a lua parte la evenimentul caritabil “Cursa de rățuște”, organizat de Rotaract Club Sibiu. Rotaract Club Sibiu se implică din anul 1997 cu energie și entuziasm în viața comunității prin programe educaționale, acțiuni umanitare, ecologice și artistice și are la baza tineri cuprinși cu vârste intre 18 și 31 de ani, determinați să contribuie la dezvoltarea continuă pe plan local prin voluntariat.

FOTO: Rotaract Club Sibiu

Anul acesta, “Cursa de rățuște” ajunge la ediția cu numărul 6.

Evenimentul va avea loc joi, pe data de  1 Iunie, începând cu orele 13.00.

Cele 4.000 de rățuște colorate vor lua startul de pe Podul Neculce, iar linia de sosire va fi la următorul pod invecinat cu Piața Cibin.

Cursa oficială va fi precedată de o cursa mică, cea a sponsorilor și partenilor celor de la Rotaract Sibiu din acest an.

„Pentru a achiziționa o rățușcă virtuală, ce va lua startul fizic pe râul Cibin, trebuie doar să intri pe site-ul https://www.rotaractsibiu.ro/shop/ , să adaugi în coș numărul dorit de rațe, iar la final după achitarea sumei, vei primi pe email biletele de participare.

Prețul unui bilet este de doar 10 RON, iar cei ce nu reușesc să adopte o rățușcă din mediul online, o pot face și fizic, contactând unul din membri clubului Rotaract Sibiu. Fiind prima zi de vară și automat zi ai tuturor copiilor, clubul sibian pregătește multe surprize și jocuri pentru cei mici înaintea startului competiției”, transmit organizatorii.

La finalul întrecerii celor 4000 de rățuște, doar una va putea fi câștigătoare, iar norocul posesor al rățuștei câștigătoare va fi premiat cu 500 de euro, premiu oferit de sponsorii oficiali ai acestui eveniment.

Toți banii strânși în urma vânzărilor de bilete și a donațiilor se vor îndrepta către Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum, bani ce vor contribui la retehnologizarea atelierului de panificație unde activează zilnic zeci de tineri pasionați de domeniul alimentar.

Acest sprijin pentru zona educației este susținut de întreaga familie Rotary Sibiu, aducând cele 3 cluburi de pe plan local la un punct comun și cu un plan bine definit.

“Anul acesta <Cursa de rățuște> va avea loc concomitent în 5 orașe mari din țară: Sibiu, Cluj, București, Timișoara și Iași pe data de 1 iunie, de ziua copilului, ocazie cu care îi așteptăm pe cei mici alături de parinți în număr cât mai mare să ia parte la cea mai amuzantă cursă caritabilă și totodată să se bucure de surprizele pe care le-am pregatit pentru ei“ , a declarat Mihai Rusu, Președintele Rotaract Club Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*