Pe aripile dragostei, în Muzeul ASTRA

De astăzi și până luni, 24 februarie, Muzeul ASTRA sărbătorește Dragobetele.

În cele trei zile, de la ora 10 și până la 16, vizitatorii pot descoperi frumusețea Muzeului în aer liber și a iubirii în timp ce participă la un concurs. Acesta constă în parcurgerea unui traseu în căutarea unor cartonașe cu păsările muzeului. Cei care găsesc minim cinci astfel de cartonașe pot participa gratuit la atelierul de creat păsări și “Dragobeți” din ață.

Regulamentul concursului se găsește la intrarea principală, locul unde începe aventura căutării imaginilor. Potrivit reprezentanților muzeului, aceste activități promovează comunicarea și colaborarea în cuplu și între generații, deoarece mulți adulți vin cu cei mici pentru a le insufla valorile naționale.

În prima zi a evenimentului, sibienii și turiștii au participat plini de energie la concursul pregătit in inima naturii. Copiii, tinerii și vârstnicii cutreierau aleile, admirau gospodăriile tradiționale și căutau surprizele de Dragobete. Și nu doar îndrăgostiții au venit să sărbătorească! Dragostea a fost prezentă în toate formele ei. Bunicii au venit cu nepoții, părinții și-au adus copilașii să învețe despre această sărbătoare străveche, iar amicii își descopereau împreună spiritul competitiv.

Adelina și Cristina, prietene bune, au plecat împreună în aventura căutării cartonașelor, apoi și-au testat creativitatea în cadrul atelierului de creație. Ele s-au declarat fericite că au petrecut timpul împreună și că au uitat de tehnologie, bucurându-se de frumusețea naturii și a tradiției.

„Sărbătoarea Dragobetelui nu este doar o celebrare a dragostei, ci este totodată o sărbătoare a tinereții, a frumosului, a noului și a naturii ce reînvie la viață după iarnă”, menționează reprezentanții Muzeului ASTRA.

Una dintre participantele la atelierul de creație a mărturisit că este încântată să accepte o asemenea provocare alături de fiica sa. „Vânătoarea de cartonașe mi s-a părut foarte interesantă, am văzut muzeul cu alți ochi și conectarea cu copilul a fost fantastică. Activitatea de abilități practice pentru copii este foarte recomandată. Cred ca am învățat mai multe despre păsări decât despre Dragobete”, spune sibianca.

Cei care nu au ajuns încă la muzeul din Dumbrava Sibiului pot profita de vremea bună care se anunță mâine și cu siguranță se vor bucura de alegerea făcută.


Ștefana BABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*