Paul Prisada aduce la Sibiu „Porto Franco”, o poveste cu sunet și imagine

Marți, 21 noiembrie, la ora 19,00, Librăria Habitus din Piața Mică a Sibiului este gazda întâlnirii de lansare a unui digipack cu muzică şi film – „Porto Franco”.

Acesta conține un CD audio (14 piese muzicale originale, înregistrate la UCMR-ADA, compozitor Paul Prisada) și un DVD (10 videoclipuri).

Evenimentul este parte dintr-un proiect derulat de Asociația Așezământul Cultural „Câinele Enot” la Tulcea în perioada mai-noiembrie 2017, acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Tulcea. Parteneri în proiect sunt Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Simion Gavrilă” Tulcea, Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea și Asociația de Dezvoltare Regională „Aegyssus”. Valoarea finanţării acordate de Consiliul Judeţean Tulcea este de 20.000 de lei, iar contribuţia beneficiarului este de cel puţin 10% din valoarea totală a cheltuielilor.

În cadrul proiectului „Porto Franco” s-a realizat un album (Digipack). Materialul discografic este tipărit în 700 de exemplare. Scopul proiectului este promovarea culturală, economică și turistică a județului Tulcea și a Deltei Dunării printr-un instrument de promovare inedit și neconvențional care surprinde bogăția materială și spirituală a acestei zone.

Atmosfera generală a discului încearcă să redea aerul Sulinei din perioada Comisiei Europene a Dunării, de la mijlocul sec. al XIX-lea, atunci când beneficia de statutul de Porto Franco, completată de imagini din Deltă.

Albumul este distribuit gratuit în cadrul lansărilor-eveniment ce au loc în această toamnă la Sulina, Tulcea, București şi Sibiu. Alături de autor, renumitul toboşar sibian Lucian Fabro va fi prezent pentru a prezenta albumul ”Porto Franco” şi pentru a mulţumi tulceanului Paul Prisada pentru că a ales să aducă albumul şi la Sibiu.


Ovidiu SCUTELNICU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*