Paul Itu a debutat la CSU Sibiu direct în FIBA Europe Cup! Are doar 16 ani

Fără Kyle Adnam și Mouhamed Barro, CSU Sibiu n-a emis pretenții în Scoția, aseară, 67-96 cu Caledonia Gladiators, în runda a 4-a a FIBA Europe Cup, Grupa B. Tomas Rinkevicius a jucat în mai multe perioade cu 5 jucători români pe teren, la un moment dat intrând, în premieră la seniori, și Paul Itu, baschetbalist în vârstă de doar 16 ani! Produs sută la sută al baschetului sibian, a început să practice acest sport la CSU Sibiu, pentru a se forma apoi la Alpha Basketball Sibiu și a reveni sub culorile celui mai iubit club din oraș. Este un obișnuit al loturilor naționale de juniori.

foto: facebook

Caledonia a început cu un run de 8-0, pentru a încheia primul sfert cu avantaj de 15 puncte, 25-10. Tomas Rinkevicius a trimis apoi un 5 format doar din jucători români: Mirel Dragoste, Nandor Kuti, Aurelian Gavriloaia, Daniel Banciu și Rareș Uță. Băieții s-au mișcat bine, au pus probleme, însă n-au reușit să refacă diferența. Cu o rotație scurtă, dar și cu ambiție sporită, CSU reușea totuși să încheie sfertul la egalitate, 19-19, intrând la pauză în dezavantaj consistent: 29-44.

Minchev (2 pct), Dragoste (3 pct) și Pratt (4 pct) au ținut apoi spatele, Ivanov explodând spre finalul sfertului, cu 13 puncte consecutive, puse lângă alte 5 izbutite anterior. A avut 4 aruncări reușite din afara semicercului. Gazdele au câștigat totuși sfertul 3 cu 28-27.

În actul decisiv, Caledonia s-a dus la plus 20 pe tabelă, astfel încât soarta partidei era jucată. Au intrat pe teren și Bogdan Bădițăscu (1:40 minute) și Paul Itu (1:14 minute). Scorul final a fost 67-96.

Pavlin Ivanov a fost principalul marcator sibian, cu 25 de puncte, lângă care a mai adăugat o recuperare și o pasă decisivă. Mo Pratt a terminat cu 9 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări. Au mai marcat: Minchev – 8 puncte (8r+4a), Uță – 8 puncte (7r+1a), Gavriloaia – 8 puncte (3r+1a), Dragoste – 5 puncte (4r+3a), Banciu – 2 puncte (4r) și Kuti – 2 puncte (3r+1a.)

BC CSU Sibiu rămâne fără victorie în 4 partide în Grupa B a FIBA Europe Cup, ocupând ultima poziție. În etapa următoare, va întâlni liderul Bilbao Basket, în Sala Transilvania, miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19.  Până atunci, tot în Sala Transilvania, duminică, 12 noiembrie, de la ora 19, se va confrunta cu CSM Petrolul Ploiești, în Liga Națională de Baschet Masculin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*