Păstraţi-vă calmul! Nu uitaţi de politeţea rutieră! Iarna vine cu recomandări de siguranță rutieră

Iarna a intrat în drepturi, iar autoritățile le recomandă șoferilor și pietonilor să adopte o conduită preventivă pentru a reduce riscul de accidente.

FOTO: pexels.com

IPJ Sibiu: Astfel, le recomandăm șoferilor să circule cu viteză redusă, să mărească distanța între autovehicule și să se asigure foarte bine înainte de efectuarea oricărei manevre de schimbare a direcției de mers.

Poliția reamintește că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. „Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile”, spun polițiștii.

Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza ninsorii, scoateți autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

„Rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de ninsoare și/sau drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

Nu în ultimul rând, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să nu circule pe partea carosabilă, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor”, reiese din recomandările autorităților.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*