Parlamentarii din Forța Dreptei propun reducea taxelor și impozitele majorate de PSD-PNL! (CP)

Parlamentarii Forța Dreptei (FD) au inițiat un nou proiect de lege pentru anularea majorărilor de taxe și impozite adoptate de Coaliția PSD-PNL, anul trecut.

Printre propuneri se regăsesc reducerea impozitului pe dividende de la 8% la 5%, eliminarea contribuțiilor sociale de sănătate pentru dividende și venituri din chirii, anularea majorărilor de contribuții sociale pentru PFA, activități independente și drepturi de autor și revenirea la plafonul de 12 salarii minime pe an, abrogarea supra-impozitării contractelor part-time, De asemenea, modificările fac referire la revenirea la plafonul de 1 milion de Euro pentru microintreprinderi și de 100.000 Euro pentru PFA-uri, reintroducerea impozitului de 1% pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi cu cel puțin 1 angajat, anularea majorărilor de taxe locale pentru proprietate, clădiri rezidențiale și nerezidetiale, aplicarea unei deduceri în cotă de 40%, în stabilirea impozitului pe veniturile din chirii

Parlamentarii FD mai propun revenirea la plafonul de 700.000 lei pentru achiziția unei locuințe cu TVA redus la 5%, anularea impozitului de 80% din diferență pentru tranzacțiile cu terenuri agricole, vândute mai devreme de 8 ani de la achiziție și eliminarea impozitului pe bacșiș.

„Măsurile sunt menite a corecta  inepțiile sistemului fiscal actual. Aceste modificări au rolul de a restabili sistemul de taxare dinaintea OG 16/2022, prin abrogarea acelor măsuri care au afectat angajații și antreprenorii”, a declarat deputatul de Sibiu, Forța Dreptei, Constantin Șovăială.

Impactul măsurilor susținute de Forța Dreptei este de aproximativ 10 miliarde de lei, fonduri care vor rămâne în economie pentru a fi utilizate de mediul de afaceri, pentru dezvoltare economică și pentru a obține un efect de multiplicare.

Coaliția PSD-PNL își doreste ca acești bani să fie preluați de bugetul de stat și să fie irosiți pe clientela politică, în condițiile în care au obținut deja fonduri suplimentare prin inflația scăpată intenționat de sub control de către Guvernul Ciucă.

„PSD și PNL și-au încălcat promisiunea făcută în fața alegătorilor de a nu majora în niciun fel taxele și impozitele. Iată că au dovedit contrariul, iar coaliția de guvernare a crescut nivelul de taxare atât la nivelul populației, cât și la nivelul companiilor/IMM-urilor prin Ordonanța Guvernului 16/2022 și alte acte normative”, a mai spus deputatul Constantin Șovăială.

 

Biroul de Presă al FORȚA DREPTEI Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*