Părinții, elevii și studenții pot cere la telefon informații despre anul școlar

MEC anunță că două noi linii telefonice Telverde vor fi funcționale pentru elevi, studenți și părinți, dar și pentru reprezentanți ai școlilor de stat și administrației publice.

Prima linie Telverde – 0800 67 20 31 – va fi pusă la dispoziția elevilor, studenților și părinților, pentru obținerea de informații privind reluarea/desfășurarea procesului instructiv-educativ, în timp ce a doua linie Telverde – 0800 67 20 32 – va fi destinată reprezentanților școlilor de stat și administrației publice locale și va oferi consultanță în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020.

Ordonanța reglementează:

  • modalitatea de acordare de sprijin tuturor unităților de învățământ preuniversitar de stat care vor să aplice pentru achiziția de tablete, pentru uz școlar, cu acces la internet, precum și pentru alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line
  • achiziția de echipamente de protecție medicală, dezinfectanți și containere sanitare mobile, achiziții decontate prin fonduri europene.

Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*