Părinții din Hipodrom vor DOAR ore de dimineață pentru copiii din ciclul gimnazial

Părinții din cartierul Hipodrom au inițiat o petiție publică prin care solicită doar ore de dimineața pentru copiii de gimnaziu.

 

 

Inițiatorii susțin că această petiție ar trebui să-i unească pe toți părinții Sibiu, Șelimbăr și Cisnădie și că o asemenea măsură ar fi benefică nu doar pentru copii, ci și pentru părinții lor șo locuitorii din zona Hipodrom.

Punctul de vedere al părinților care au inițiat această petiție:

”În ultimii ani, școlile de cartier din Hipodrom s-au supraaglomerat. Aici vorbim inclusiv de școlile care NU sunt ”de fițe”: Școala 9 (Noica), Școala 21 și Colegiul Pedagogic.

A fost un boom de populație în localitățile din jurul Sibiului și va urma o explozie de elevi în următorii ani. Clar este nevoie de școli noi! Această petiție ar trebui să ne unească și să facem front comun: părinții din Sibiu cu cei din Șelimbăr și Cisnădie. Nu are nimeni de câștigat dacă ne dezbinăm și ne acuzăm reciproc. Ne bucurăm că părinții au reacționat pozitiv la petiția noastră și au confirmat în comentarii că programul de după amiază extenuează copiii, mai ales că materia este tot mai stufoasă, sunt proiecte de finalizat, teme.

Știm că Primăriile din Sibiu, Șelimbăr și Cisnădie își pasează unii altora această problemă, iar Inspectoratul Școlar Județean Sibiu spune că așa permite legea. Dar depinde cum interpretezi legea! Degeaba se fac mansardări sau se construiesc corpuri noi în curțile școlilor existente, la sfârșit ne dăm seama că elevii nu mai au spațiu suficient în curte și trebuie aduși în schimburi.

Să nu uităm de traficul pe care îl fac părinții ce nu au altă variantă decât să aducă și să ia copilul de la școală cu mașina. Cei care ne-am cumpărat apartamente în Hipodrom ne cerem dreptul la o zonă rezidențială fără poluare, așa cum și-o doresc toți părinții care locuiesc în cartiere rezidențiale liniștite și își aduc copiii cu mașina personală la școală. Vă invităm să vedeți cum arată zonele în care locuim, ticsite de mașini care staționează cu motorul pornit prin spatele blocurilor, pe trotuare sau pe carosabil și blochează locurile de parcare. În Hipodrom există cel mult 1 loc de parcare la 3 apartamente.

Când vine vacanța școlară, blocajele dispar ca prin minune de pe străzile din cartierul Hipodrom!”

Petiția poate fi semnată AICI

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*