Părintele Constatin Necula, Doctor Honoris Causa al Academiei Forțelor Terestre

Începând de astăzi, Academia Forțelor Terestre are un nou Doctor Honoris Causa.

Foto: Facebook AFT Sibiu

Înalta distincție academică i-a fost acordată prodecanului Facultății de Teologie din Sibiu, prof.univ.dr.habil. Constantin-Valer Necula, în cadrul unei ședințe solemne..

„Decizia Consiliului de Administraţie de a propune Senatului Universitar al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu acordarea celui mai înalt titlu academic onorific al instituției noastre, Preacucernicului prof.univ.dr.habil. Constantin-Valer Necula, se împlineşte ca un act de recunoştinţă şi o datorie de inimă faţă de un strălucit ambasador al culturii şi spiritualităţii româneşti, dar şi un eminent profesor universitar.

Foto: Facebook AFT Sibiu

”Doresc ca în numele comunităţii academice militare din Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi al meu personal să mulţumesc Preacucernicului dr. Constantin-Valer Necula pentru crearea unui climat spiritual propice dezvoltării academice a tinerilor studenţi atât teologi, cât şi militari, pentru întreaga activitate ştiinţifică şi academică pe care le-a întreprins, obţinând astfel o recunoaştere atât naţională, cât şi internaţională. De asemenea, intrarea Domniei Sale în rândul personalităţilor care deţin titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu va contribui şi mai mult la extinderea colaborării dintre cele două instituţii esenţiale: Armata Română şi Biserica Ortodoxă Română”, a evidențiat în discursul său, rectorul academiei, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan.

Foto: Facebook AFT Sibiu

Profunzimea cuvântului său este întotdeauna susţinută de verticalitatea şi curajul cu care apără învăţătura de credinţă şi valorile neamului românesc. Vocea sa se face auzită şi ascultată nu doar în mediile clericale, ci şi în cele culturale, societale.

”Astăzi îmi îngăduiţi împlinirea unui vis de copil. Împlinirea dorinţei mele de a fi membru al comunităţii academice militare româneşti şi, dacă la 14 ani nu a fost cu putinţă, Îi mulţumesc lui Dumnezeu şi dumneavoastră că în 40 de ani mă onoraţi cu decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al acestei prestigioase instituţii academice pe care, cu amplă viziune şi adâncă pricepere, o conduceţi şi o propuneţi societăţii româneşti. Trebuie să recunosc, nu doar cu adâncă smerenie, ci şi cu un realism autentic, că bucuria aceasta nu mi se cuvine şi că prezenţa mea aici se datorează efortului dumneavoastră şi muncii profesorilor mei, părinţilor mei şi tuturor celor care m-au format”, a transmis emoționat Părintele Constantin Necula în cuvântul său de mulțumire.

Suntem onorați să-l avem atât de aproape pe Preacucernicul Părinte Necula, a cărui vocație leagă sufletul omului de realitatea nemuririi sale” au transmis reprezentanții Academiei Forțelor Terestre din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*