Parchetul Eurpean (EPPO) face percheziții la ULBS. Suspiciune de fraudă cu fonduri europene

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca (România) efectuează astăzi percheziții domiciliare în județul Sibiu, în cadrul unei anchete asupra Universității Lucian Blaga din Sibiu, suspectată de fraudă cu fonduri Erasmus.

Foto: Arhivă

”Se presupune că angajații universității, care erau responsabili cu coordonarea Serviciilor de Relații Externe, au întocmit contracte fictive cu diverși cetățeni din Asia de Est pentru a primi finanțare pentru două proiecte din țările partenere Erasmus+.

De asemenea, se pare că studenții, doctoranzii și personalul didactic din Asia au continuat să apară pe statul de plată a două proiecte de mobilitate Erasmus Mundus, chiar dacă contractele lor se apropiau de încheiere. Se crede că semnăturile lor au fost falsificate pentru a transfera banii altor persoane”, se arată în comunicatul transmis de EPPO.

În total, prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 1 milion de euro.

Conform reprezentaților EPPO, conducerea Universității Lucian Blaga cooperează în acest caz și tot ei au depus plângerea inițială a acestei anchete.

Perchezițiile domiciliare sunt efectuate de zeci de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

 

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene. Este responsabil de investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*