Parc fotovoltaic la Tălmaciu

Primăria Orașului Tălmaciu a finalizat primul proiect de instalare panouri fotovoltaice pe raza orașului.

Foto: Facebook Ioan Oancea

 

Cu o putere de 50 kW/oră, aceasta a fost finanțat prin fonduri nerambursabile, cu scopul de a reduce și a acoperi consumul electricității din cadrul stației de epurare apă Tălmaciu.

Foto: Facebook Ioan Oancea

„Primăria Tălmaciu a căutat să reducă atât costurile cu energia, cât și emisiile de CO2 ale stației de epurare, instalând panouri solare care totalizează 50 kW/oră pentru a oferi electricitate din surse regenerabile instalațiilor de pompare. Parcul fotovoltaic se află în incinta stației de epurare a apei, un spațiu deschis, acesta fiind un aspect important pentru energia solară. Valoarea totală aferentă achiziționării și instalării echipamentelor se regăsește în proiectul „Modernizare sistem de alimentare cu apa și modernizare stație de epurare Tălmaciu în valoare de 2.636.073 lei, finanțare nerambursabilă 100%, asigurată prin Programul Național de dezvoltare locală.

Foto: Facebook Ioan Oancea

Până la finalul anului Primăria Tălmaciu va implementa un proiect de anvergură, care constă în construirea unui parc fotovoltaic la sol ce va acoperi consumul iluminatului stradal din Tălmaciu, cât si montarea de panouri fotovoltaice pe 9 clădiri publice de pe raza UAT Tălmaciu. Proiectul in valoare de 4.629.859 lei a fost câștigat prin Programul Operațional Infrastructura Mare” a anunțat Ioan Oancea, primarul orașului Tălmaciu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*