Parada ursuleților. Imagini frumoase suprinse de camerele de monitorizare dintr-un parc național din România – video

O ursoaică cu cei trei pui ai săi face o adevărată paradă prin fața unei camere de monitorizare amplasată într-o pădure din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș.

video: Romsilva
Ursoaicele au de obicei doi sau trei pui, foarte rar chiar câte patru, fiind devotate și protectoare cu puii lor. Aceștia rămân alături de ursoaică cel puțin doi ani.
Urșii au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat.
Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.
Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 6.793 de hectare pe raza județelor Harghita și Neamț, 6.557 de hectare fiind păduri, din acestea, 5.123 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.
„În Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș se regăsesc 1.147 de specii de plante superioare, unele endemice sau foarte rare.
Fauna bogată și echilibrată include numeroase specii de reptile, amfibieni și păsări, la acest capitol regăsindu-se cocoșul de munte, acvila de munte sau huhurezul mare, precum și mamifere, între care cerbul, capra neagră, ursul, râsul sau lupul”, explică reprezentanții Romsilva – Regia Națională a Pădurilor

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*