Pandemia a scumpit mâncarea, dar ce este mai rău abia acum urmează

Pandemia a schimbat regulile după care joacă industria alimentară. Sunt ieftiniri la porțile fermelor, dar nu și în magazine. Românii se plâng că dau mai mulți bani acum pe mâncare față de anul trecut.

Imaginile care păreau să anunțe o criză alimentară fără precedentă nu vor fi uitate curând. La aproape 5 luni distanță, rafturile magazinelor sunt iar pline, iar marfa s-ar fi ieftinit. Asta spune un raport al Comisiei Europene ale cărei date arată că ar trebui să dăm mai puțin pe mâncare acum decât o făceam în aceeași perioadă a anului trecut.

Prețul cărnii de porc, la poarta fermei, este cu 19 procente mai mic decât în iulie 2019. Comparativ cu restul Europei, În România, acest tip de carne se vinde sub media europeană.

Dragoș Frumosu, președinte FNSIA: „Este o  scădere de moment ceea ce se întâmplă datorită a două cauze – în primul rând este faptul că în ultimele luni de zile, pe fondul pandemiei, au scăzut vânzările, iar pe de altă parte – ceea ce a influențat destul de puternic situația este evenimentul petrecut la marele abator din Germania. Fiind pentru o perioadă închis, desigur, necesarul lui nu a putut fi preluat de nimeni și atunci obligatoriu de la fermier prețul a scăzut”.

Sursă: Digi24

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*