Pacient căzut de la etajul III la Spitalul Județean. Ce spun reprezentanții spitalului

Un pacient al secției de neurochirurgie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu a căzut în gol de la etajul III în seara zilei de 1 iunie.

Foto: Arhiva Mesagerul de Sibiu

În prezent pacientul a fost operat și se află internat la ATI, intubat.

Conducerea spitalului a trimis astăzi un comunicat de presă în care își face cunoscută poziția vizavi de acest incident.

„Din primele date și informații disponibile, suntem în măsură să vă comunicăm următoarele:

Pacientul a fost adus la spital în cursul zilei de marți 30 mai, cu o plagă fronto-parietală dreapta, care a fost suturată în cadrul Unității de Primiri Urgențe. Examenul tomografic a evidențiat și fisurarea cutiei craniene, motiv pentru care pacientul a fost preluat pentru supraveghere și tratament în cadrul Secției Clinice Neurochirurgie.

Subliniem că la momentul prezentării in UPU și în momentul internării pacientul a fost perfect conștient, cooperant, nu a fost agitat psihomotor și nu a prezentat halenă etanolică. Prin urmare nu a fost necesară nicio măsură specifică suplimentară. Pacientul a comunicat permanent cu personalul pe toată perioada internării și nu a existat suspiciune unui posibil sevraj.

In ziua de joi, 1 iunie, în urma reexaminării la Computerul Tomograf s-a evidențiat o evoluție favorabilă. De asemenea, în cadrul vizitelor medicale de la orele 11.00 si 14.00 pacientul a continuat să fie cooperant, comunicativ și fără semne de agitație psihomotorie care se determine măsuri speciale, situație consemnată. de altfel, așa cum am menționat, pe tot parcursul internării..

Ulterior în cursul serii de 1 iunie, pacientul a căzut de la etajul 3 al secției Neurochirurgie, în circumstanțe necunoscute.

S-a intervenit de urgență conform protocoalelor și procedurilor și pacientului i s-a acordat primul ajutor, atât de personalul secției și din Unitatea de Primiri Urgențe. Medicul șef al secției a informat conducerea spitalului precum și familia pacientului, cu care a discutat personal.

De asemenea, s-a intervenit chirurgical de urgență, pacientul fiind operat de o echipă mixtă (chirurgie – ortopedie). Ulterior bărbatul a fost internat în cadrul secției ATI, intubat.

Spitalul urmează să declanșeze o anchetă administrativă pentru a identifica exact toate circumstanțele acestui caz regretabil” au transmis reprezentanții SCJU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*