Orice câine abandonat are dreptul la o a doua șansă

Daisy și Ioana, o poveste frumoasă, începută în adăpostul pentru câini comunitari din Dealul Gușteriței și făcută publică de Primăria Sibiu.

„Să adopți un cățel în loc să cumperi unul poate fi una din cele mai bune decizii. Așa s-a dovedit a fi și hotărârea Ioanei Dăncăneț. Colega noastră, director al Băii Populare Sibiu, a avut-o pe cățelușa ei alături în ziua redeschiderii ”bijuteriei arhitectonice” a Sibiului. Și a simțit că a fost acolo cea mai bună prietenă. ”Daisy a devenit prietena mea. Mă așteaptă acasă când mă întorc de la serviciu, mereu bucuroasă să mă vadă și dornică de joacă și mai ales de iubire. De doi ani, de când o am, a devenit parte din viața mea”, spune Ioana.

Ioana a găsit-o pe Daisy la adăpostul din Dealul Gușteriței. ”Am mers împreună cu un coleg care dorea să adopte un cățel. Așa m-am hotărât și eu să adopt unul. Daisy abia intrase în adăpost. Fusese găsită la tomberoane, în Broscărie. Era foarte bolnavă și cel mai necăjit cățel din adăpost din cauza greutăților prin care a trecut pe stradă. Am luat-o, am dus-o la veterinar și am pus-o pe picioare. Inițial am vrut un cățel micuț, dar Daisy are acum 23 de kilograme și cu toate astea, nu aș alege alt câine”, spune Ioana.

Deși a avut mereu câini, Ioana spune că Daisy este un cățel aparte. ”Am crescut cu câini – mereu am avut în curte, în special din rase mari. Dar Daisy este de departe cea mai inteligentă. Are ceva în plus, este altfel. Dar, în toată bucuria ei se resimte câteodată teama, rămasă probabil din perioada petrecută pe stradă. Am dus-o și la dresaj tocmai pentru a o ajuta. Dacă ar fi să aleg din nou între un câine cu pedigree și unul adoptat, aș alege a doua variantă pentru că acești câini sunt mai atașați, mai iubitori, îți dăruiesc foarte multă bucurie”, spune Ioana.

Ca Daisy mai sunt aproape 200 de câini găzduiți în adăpostul din Dealul Gușteriței, care așteaptă să fie adoptați. Procedura este extrem de simplă, iar în urma ei un cățel se alege cu o familie, iar dumneavoastră cu un suflet de iubit”, se spune în povestea Ioanei și a lui Daisy.

Mai multe detalii despre cum puteți adopta, aici: https://cainifarastapan.sibiu.ro/index.php/adoptii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*