Ordin! Comisie mixtă pentru verificarea instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL

Prefectul județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu, a emis un ordin prin care se constituie o comisie mixtă de control pentru a verifica instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL).

FOTO: arhivă Mesagerul de Sibiu

În perioada 30 august – 31 octombrie, comisia, alcătuită din reprezentanți ai Corpului de Control al Prefectului, Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune S.A. (CNCCIR), Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), Garda Națională de Mediu (GNM), Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu (ISU), Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu (IPJ), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF)-Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Autoritatea Vamală Română (AVR), Autoritatea Rutieră Română (ARR),  Agenția pentru Protecția Mediului (APM), va face verificări pentru identificarea tuturor problemelor existente la nivelul instituțiilor publice și operatorilor economici care depozitează transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL).

„Menționăm că prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne nr. 133 din 29.08.2023 privind dispunerea de măsuri organizatorice și de coordonare pentru eficientizarea acțiunilor de control la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL) prefecții, prin instituțiile prefectului, centralizează rezultatele acțiunilor de control efectuate și le transmit, Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență și, spre informare Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Astfel prefectul, prin Instituția Prefectului, în cadrul acestor acțiuni de control are doar sarcina de a centraliza rezultatele Comisiei Mixte de Control constituită prin ordin al prefectului și de a comunica rezultatele către instituțiile mai sus menționate”, transmite Prefectura.

Informații despre sancțiuni se vor obține de la instituțiile ce fac parte din comisia mixtă de control.

Textul complet al Ordinului Prefectului nr. 452 din 30.08.2023 poate fi consultat pe pagina de web a Instituției Prefectului județul Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*