Orașul Dumbrăveni pregătește schimbarea la față

Orașul Dumbrăveni se află în fața unui an cu investiții de anvergură, cel mai important proiect vizând reabilitarea centrului orașului, cu fonduri europene, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR), Axa Prioritară 13. De asemenea, înființarea centrului de zi, reabilitare și modernizare clădire existentă, valoare totală de 20.128.886,96 lei.

La final de an 2021 și început de an 2022, primarul Emil Dârloșan a transmis un mesaj pentru cetățenii orașului Dumbrăveni și ai satelor aparținătoare Șaroș pe Târnave și Ernea, îndemnându-i să fie alături de echipa administrației locale în derularea proiectelor. „A fost un an dificil, foarte dificil, cu multe greutăți, care a provocat un haos general și ne-a creat nouă, oamenilor, mult mult rău. Ne dorim ca anul 2022 să fie cu totul și cu totul mai bun.

Ce îmi doresc eu de la 2022? Îmi doresc în primul rând libertatea de a trăi, libertatea de a munci, libertatea de a învăța, de-a gândi, de-a crede în ceva, libertatea de a ne bucura și de a ne respecta în același timp, libertatea de a duce o viață normală, așa cum am fost obișnuiți să o ducem până acum.

Vom conta pe sprijinul dumneavoastră pentru că 2022 ne așteaptă cu provocări mari, reabilitare centru oraș, centru de zi, apă-canal în Dumbrăveni, Șaroș pe Târnave și Ernea, investiții în zona serelor Dumbrăveni. Avem nevoie de spriijinul dumneavoastră și numai împreună putem reuși.

Mai avem nevoie, nu în ultimul rând, de multă multă sănătate și de ocrotirea bunului Dumnezeu în toate cele pe care le facem.“, a transmis primarul Emil Dârloșan.

foto: facebook/captura video

Până să înceapă lucrările în centrul orașului, sunt pe punctul de fi finalizate și recepționate investiții derulate anul trecut. Astfel, Grădinița 1 Dumbrăveni e aproape gata. Au avut loc ample lucrări de reabilitare și modernizare, valoarea totală a investiției fiind de  peste 1,2 milioane de lei. Banii au venit în urma unui proiect depus și aprobat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală ( PNDL).

Tot în această lună, administrația locală a derulat o amplă acțiune de igienizare, în zona digului, eliberând de gunoaie cursul de apă din cadrul unității administrativ-teritoriale. O măsură importantă atât din puncte de vedere estetic cât mai ales de prevenire a inundațiilor. Deșeurile aruncate la întâlmplare au umplut zeci de saci de plastic. „Avem rugămintea ca cetățenii orașului nostru să încerce să devină mai responsabili și mai prietenoși cu mediul, pentru a nu degrada și mai mult condițiile unui trai decent!“, a transmis Horațiu Milea, consilier primar Dumbrăveni.

sursa foto: facebook /

Consilier Primar Dumbraveni Horatiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*