Opruț, gol de 3 puncte! Am urcat pe 5

„Echipa asta nu merită să reprezinte Sibiul!“, „Vai mama noastră“, „Dacă nu îi mai plătesc vreo câteva luni, poate încep să joace și ei ceva“… Cam așa era atmosfera în rândul fanilor FC Hermannstadt, în mediul online, după prima repriză de la Ploiești, cu Chindia Târgoviște, la scorul 0-1. Echipa sibiană a egalat după pauză, apoi a dat lovitura în minutele de prelungire prin Opruț. Chindia – FC Hermannstadt a fost 1-2 (0-1), iar fanii au revenit la sentimente mai bune: „Felicitări, FC Hermannstadt, felicitari suporterilor care au fost în tribune și v-au susținut pe tot timpul partidei!“, „Bravo vouă, băieții!!!“, „Bravo Opruț, cel mai bun din Echipă. Felicitări!“

foto: facebook/FC Hermannstadt

FC Hermannstadt a început cu prudență meciul de la Ploiești cu Chindia Târgoviște, din runda a 3-a a play-out-ului Superligii. Dâmbovițenii au deschis scorul prin Popa (’15), au avut inițiativa și au mai punctat odată prin același Popa, 6 minute mai târziu, dar golul a fost anulat după ce faza a fost analizată cu sistemul VAR. S-a constatat că Popadiuc, furnizorul pasei în adâncime, se afla în ofsaid. Gabi Iancu (‘23) și Daniel Paraschiv (‘33) au finalizat cu șut la poarta gazdelor, fără mari emoții pentru Căbuz.

După pauză, sibienii au întors jocul, au presat la poarta lui Căbuz și au reușit o victorie importantă, cât… jumătate de salvare de la retrogradare! Mai întâi a șutat periculos Balaure (‘47), care l-a întrebuințat serios pe Căbuz. Pe o contră, Letica a salvat miraculos la o reluare a lui Neguț (‘70) din 7 metri, apoi a venit egalarea. Minge aruncată în careu de pe dreapta, în urma unui corner cu Bărbuț și Butean la serviciu, Alhassan întinde piciorul, talonat de Orzoco (’79) în 6 metri, balonul se duce după linia porții, iar golul a fost validat în urma analizei fazei cu sistemul VAR. Bucuria sibienilor a fost însă deplină când Opruț (’90+2) ne-a adus cele mai importante 3 puncte din acest an, cu un voleu la colțul lung, după o nouă centrare venită de pe dreapta în urma unei combinații Bărbuț-Butean.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Chindia Târgoviște și FC Hermannstadt

În urma acestui succes, FC Hermannstadt a acumulat 21 de puncte și a urcat pe locul 5 în play-out. De cealaltă parte, Chindia se află pe locul 7, de baraj, cu 19 puncte.
Chindia: Căbuz – Căpuşă, Celea, Corinus (Orozco ’46), D. Dumitraşcu – D. Şerban (Atanase ’57), Dulca (Vorobjovas ’57), Akhmatov, Neguţ (Dinu ’76)- D. Popa, Popadiuc (S. Buş ’83). Antrenor: Anton Petrea
FC Hermannstadt: Letica – Butean, Antoche, I. Stoica, Opruţ – Balaure (Bărbuţ ’64), Biceanu (Alhassan ’63), M. Sota, C. Popescu (Oroian ’83) – G. Iancu, D. Paraschiv . Antrenor: Marius Măldărăşanu.

Din păcate, după acest joc l-am pierdut pe Gabi Iancu. Atacantul sibian a fost înlocuit în minutul 90 cu Babic, iar în drum spre bancă, pe marginea terenului, și-a pierdut cumpătul și a răspuns injuriilor venite din tribună. Centralul Kovacs i-a arătat direct cartonașul roșu, astfel că e de așteptat ca Iancu să încaseze cel puțin două etape de suspendare. Va rata astfel partidele cu ultimele clasate: CS Mioveni și FC Argeș.

Bucuria victoriei a fost ponderată în staff-ul de conducere, care caută să-și mențină jucătorii în priză, întrucât mai sunt de jucat 6 „finale“: „Eu sunt circumspect, chiar dacă am obținut o victorie importantă astăzi. Trebuie să mergem la Mioveni să câștigăm, pentru că altfel degeaba am câștigat acum. Mă bucur tare mult de această victorie, ar trebui să ne dea încredere, ar trebui să privim mult mai încrezători meciurile care urmează și să câștigăm la Mioveni.“, a declarat Dani Coman după meci.

FC Hermannstadt va continua cursa pentru salvarea de la retrogradare sâmbătă 15 aprilie, de la ora 12, tot în deplasare, la CS Mioveni. 

CLASAMENT

sursa: LPF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*