Operații mai ieftine sau gratuite pentru cazurile sociale, prin Fundația Polisano

Prin Fundația Polisano, cazurile medicale cu situații sociale dificile pot beneficia de sprijin parțial sau chiar total pentru finanțarea intervențiilor, în funcție de specificitatea fiecărui caz și de fondurile disponibile.Acordul de finanțare este oferit de către comisia de validare a dosarelor fundației, din care fac parte personalități sibiene, iar operațiile pot fi realizate de către medicii parteneri de renume mondial. Organizația umanitară are ca scop rezolvarea unor cazuri complexe ale pacienților aflați în situații sociale deosebite. Fundația Polisano beneficiază de o rețea de parteneri recunoscuți internațional în domeniul medical, care include peste 20 de medici și asistenți medicali din Franța, Suedia, Irlanda, Anglia și SUA.

Cătălina Costache, director executiv al Fundației Polisano

Cătălina Costache, director executiv al Fundației Polisano

“Misiunea Fundației Polisano este de a promova spiritul de solidaritate și întrajutorare umană prin sprijinirea celor care au nevoie de noi. Crearea unei astfel de fundații, care să faciliteze accesul la îngrijiri medicale de calitate, a fost dorința regretatului medic Ilie Vonica, fondatorul Grupului Polisano, iar faptul că fundația poartă numele Polisano este modul nostru de a-i aduce un omagiu și de a-i recunoaște simțul personal de ajutorare a oamenilor, așa cum l-au cunoscut sibienii”, a mărturisit Cătălina Costache, directorul executiv al Fundației Polisano.
Fundația are deja în lucru primele cazuri grave de malformații ale inimii. Unul dintre acestea este cazul unei fetițe de 15 ani, din Brăila, diagnosticată de la vârsta de doar 6 luni cu insuficiență pulmonară. Fetița este unul dintre cei trei copii ai familiei, toți diagnosticați cu malformații cardiace, dintre care unul a decedat din cauza acestei afecțiuni. Aceasta a beneficiat în 2010 de implantare de conduct Contegra în Germania, însă ulterior a dezvoltat o regurgitare pulmonară care cauzează un deficit de pompare a sângelui din cavitățile drepte ale inimii în circulația pulmonară. Situația duce la obosirea progresivă a mușchiului inimii, ceea ce poate conduce, în timp, la agravarea simptomelor de oboseală și dificultăți respiratorii, în fază avansată putând cauza decesul. Operația presupune implantarea unei valve noi, cu o funcționare corectă, și va fi realizată de către echipa dr. Petru Liuba din Lund (Suedia). Costul operației este de circa 20.000 de euro, iar suma va fi acoperită în procent de 95% de către Fundația Polisano și partenerii săi.
Persoanele fizice și juridice care vor să sprijine activitatea fundației pot dona 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit al firmei.
Evenimentul de lansare a fundației a avut loc în această seară, în Sala Oglinzilor a Forumului Democrat al Germanilor din România, și a fost sprijinit de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj, Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu, Alianța Franceză din Brașov și Forumul German din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*