Olimpiada Națională de Biologie și-a desemnat câștigătorii

În perioada 20-25 aprilie 2024, Sibiul a găzduit Olimpiada Națională de Biologie, eveniment competițional care a reunit 282 de elevi pasionați de tainele științei vieții.

Probele de concurs au fost găzduite de Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, iar o parte din activitățile recreaționale au fost oferite și găzduite de  Universitatea „Lucian Blaga”.

Olimpicii împreună cu profesorii însoțitori și membrii Comisiei Centrale au fost cazați la două hoteluri centrale, My Continental și Continental Forum.

Pe parcursul zilelor petrecute la Sibiu, oaspeții au vizitat Muzeul Astra și au fost antrenați în activități interactive, au descoperit centrul Sibiului și muzeele din cadrul Muzeului Național Brukenthal printr-un concurs interactiv, testându-le astfel, atenția la detalii si, de ce nu, o bună cunoaștere a orașului nostru.

 

Luni, Facultatea de Stiințe, Departamentul de Biologie le-a oferit olimpicilor 3 ateliere interesante pe teme biologice. Marți au participat la piesa de teatru Antisocial, pe care elevii au îndrăgit-o enorm, oferită de Departamentul de Teatru. Piesa s-a jucat în Aula Magna.

Miercuri, pe parcursul probei de selecție a lotului lărgit, elevii care au avut dimineața liberă, au participat la o serie de ateliere la Facultatea de Medicină.

Ceremonia de premiere a celor mai buni olimpici la biologie a avut loc miercuri, 24 aprilie la Sala Thalia.

Premiile au fost oferite de: Ministerul Educației, Universitatea „Lucian Blaga” ,Continetal Hotels, Autonom Sibiu, editura CD Press, editura  DPH și de comunitatea de biologie din Sibiu.

S-au acordat 4 premii I, 4 premii II, 4 premii III, 43 de mențiuni, 30 de premii speciale, premiul special pentru elevul cu cel mai mare punctaj obținut la clasa a IX-a, care a constat într-o tabletă Lenovo M8 oferită de editura CD Press si multe alte premii surpriză oferite de sponsorii olimpiadei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*