Olimpiada de limba și literatura română și – a desemnat câștigătorii (foto-video)

În perioada 19-22 aprilie, Sibiul a fost orașul în care s-au întâlnit cei mai buni elevi de la disciplina limba și literatura română.

„Casa” Olimpiadei de Limba și Literatura Română, pentru clasele IX-XII a fost Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, instituție in care tinerii au susținut cele două probe ale olimpiadei. Astăzi, la Sala Thalia, au fost premiați elevii care au obținut cele mai mari punctaje.

Zeci de elevi premiați. „Competiția continuă!”

Chiar dacă această olimpiadă a fost dedicată doar ciclului liceal, numărul elevilor care s-au calificat la faza națională a olimpiadei a fost unul mare – 287. Dintre aceștia, zeci de elevi au fost premiați, fiind acordate numeroase premii speciale și mențiuni. Atât elevii care au obținut un premiu în cadrul olimpiadei, cât și cei care au avut parte la Sibiu doar de o experiență frumoasă, au fost încurajați de către Andrei Terian-Dan prorector al Universitășii „Lucian Blaga” Sibiu și președinte al Olimpiadei de Limba și Literatura Română. „Așa cum spunea un critic din Generația `80 – Competiția continuă! Olimpiada nu este cea din urmă nici pentru cei care ați câștigat premii, nici pentru ceilalți, nici pentru cei care sunteți în clasa a XII-a pentru că veți avea olimpiade sub forma colocviilor studențești și, mai târziu, sub forma competiției de critică literară și scholarship-uri”, a spus președintele Olimpiadei.

Premiul Special „Vladimir Streinu” – în premieră la Sibiu

În cadrul festivității de decernare a premiilor Olimpiadei de Limba și Literatura Română, pentru clasele IX-XII, s-a acordat pentru prima dată Premiul Special „Vladimir Streinu”, premiu în valoare de 2000 de lei. Nicoleta Maier, directorul Colegiului Național „Octavian Goga” Sibiu i-a înmânat unei eleve din județul Iași acest premiu care va face tradiția în cadrul olimpiadelor de limba română.

Premiul Special al Revistei Transilvania, o viitoare colaborare profesională

Radu Vancu, poet, conferențiar în cadrul Facultății de Litere și Arte a ULBS și redactor șef al Revistei Transilvania a acordat un premiu cu adevărat valoros – un viitor tutorial al Revistei Transilvania împreună cu laureata premiului, o elevă din județul Argeș. „Încercăm să transformăm lucrarea într-o lucrare academică după standardele internaționale cele mai înalte”, a declarat Radu Vancu.

Personalități importante au decernat premiile

Dacă elevii au dat dovadă de profesionalism în rezolvarea subiectelor, nici cei care au decernat premiile nu au fost mai prejos, fiind vorba de personalități importante care fac parte din lumea învățământului și a literaturii. Mențiunile au fost oferite de către inspectorul școlar județean de limba română, Ioana Negrea. Premiul al III-lea a fost înmânat de către vicepreședintele Olimpiadei de Limba și Literatura Română, Anamaria Ciubotaru. Andrei Terian-Dan prorector al Universitășii „Lucian Blaga” Sibiu și președinte al Olimpiadei de Limba și Literatura Română i-a felicitat pe elevii care au obținut premiul al II-lea, iar premiul I a fost înmânat de către Daniel Georgescu, inspector general al Ministerului Educației și președinte executiv al Olimpiadei de Limba și Literatura Română. Premiile speciale le-au înmânat Monica Munteanu, inspector școlar județean adjunct al ISJ Sibiu, Mirela Maria Iancu, director al Casei Corpului Didactic Sibiu, Radu Vancu, doctor conferențiar al ULBS și redactor șef al Revistei Transilvania, Marius Emilian Novac inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu și Nicoleta Maier, directorul Colegiului Național „Octavian Goga” Sibiu.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*