Oftalmologii SCJU Sibiu au participat la „Congresul Mondial de Controverse în Oftalmologie”,

În perioada 26-29 martie, o echipă de medici oftalmologi din cadrul Secţiei Clinice Oftalmologie a SCJU Sibiu a participat la cea de-a şasea ediţie a „Congresului Mondial de Controverse în Oftalmologie”, care a avut loc în Sorrento, Italia.

Echipa a fost compusă diDr. Adriana Stanilan Prof. Univ. Dr. Adriana Stănilă, medic şef al Secţiei, Şef de lucrări Dr. Adrian Teodoru şi Dr. Dan Mircea Stănilă.

Congresul a fost prezidat de Dr. Neil Bressler, din SUA, Profesor de Oftalmologie şi şeful „Retina Division” la Institutul Ocular „Johns Hopkins Wilmer” din Baltimore, împreună cu Prof. Dr. Anat  Poster congresLoewenstein, Preşedinte al Departamentului de Oftalmologie din cadrul Centrului Medical Tel Aviv. La eveniment au participat circa 900 de medici oftalmologi din întreaga lume, manifestarea fiind una de mare prestigiu. Programul Ştiinţific a inclus prezentări generale, prelegeri şi dezbateri, iar pe lângă participanţii cu lucrări au fost invitaţi şi speakeri de renume, care au dezbătut tematica afişată, în funcţie de interesul participanţilor.

Echipa de oftalmologi ai SCJU Sibiu, coordonată de Prof.Univ.Dr. Stănilă a participat la congres cu o lucrare de tip poster, intitulată „Sindromul de vârf de orbită”, aceasta fiind de altfel şi singura prezentare din România. Tematica prezentării se referă la o formă mai specială de sindrom de orbită, în cadrul unei afecţiuni fungice (mucormicoză).

„Congresul este unul foarte dinamic, dedicat dezbaterilor între participanţi, speakeri şi public, pe o patologie oftalmologică diversă, bazată pe cazuri concrete, fiind examinate şi analizate aspectele cele mai relevante ridicate pe parcursul anului 2014 în domeniul oftalmologiei. Somităţi mondiale în domeniu au expus argumente pro şi contra privind diferite diagnostice şi tratamente. Practic, a fost o adevărată provocare pentru explorarea şi identificarea tratamentului optim pentru pacienţi, cu accent pe utilizarea adecvată a medicamentelor noi, înregistrându-se un puternic şi permanent feed-back din partea participanţilor”, a explicat Prof.Univ.Dr. Adriana Stănilă, Medic Şef al Secţiei Clinice Oftalmologie a SCJU Sibiu.

Congresul s-a concentrat asupra unor teme cum sunt Segmentul Anterior al Ochiului, Glaucomul şi Retina sau neuro-oftalmologia.

„Ne bucurăm, ca am participat la această manifestare ştiinţifică de înaltă ţinută, şi consider că prezenţa noastră are o importanţă ridicată pentru întreaga comunitate medicală academică sibiană, demonstrând implicarea noastră în cercetare şi dezvoltare şi fiind în acelaşi timp o oportunitate de a dovedi profesionalismul şi realizările cadrelor medicale”, a mai declarat Prof.Univ.Dr. Adriana Stănilă.

Dr. Vasile Spinean                    Prof. Univ. Dr. Adriana Stănilă                Decebal Todăriţă
Manager                              Medic Şef Secţia Clinică Oftalmologie           Purtător de cuvânt

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*