Oficialități din Paderborn, în vizită la Sibiu

Consiliul Județean Sibiu a primit, astăzi, vizita unei delegații oficiale din Paderborn, Germania, prezentă în județul Sibiu în perioada 25-28 iulie.

Vizita este prilejuită de aprofundarea relațiilor bilaterale începute între cele două administrații anul trecut. Printre temele abordate s-au numărat administrația locală, turismul, educația, protecția mediului și sistemul de gestionare a deșeurilor, scopul prezenței în județul Sibiu a oaspeților germani fiind acela de a identifica proiecte de cooperare, precum și de a împărtăși exemple de bune practici, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean.

Astfel, s-au conturat viitoare colaborarări în domeniul educației și al turismului, membrii delegației din Paderborn arătându-și disponibilitatea și interesul să promoveze județul Sibiu în rândul agențiilor de turism din regiune, astfel încât numărul turiștilor germani în Sibiu să fie și mai mare, menționează sursa citată. De asemenea, având o experiență de 25 de ani în colectarea selectivă a deșeurilor, oficialii germani au oferit câteva propuneri de îmbunătățire pentru implementarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) în județul Sibiu.

Din programul vizitei mai fac parte prezentarea regiunilor turistice ale județului Sibiu din turnul Bisericii Evanghelice și degustarea de produse locale la piața volantă de produse bio Vinerea Verde, organizată în Piața Huet. Consiliul Județean a inclus în program și vizitarea stației de compostare și a stației de sortare Șura Mică, a stațiunii Ocna Sibiului, precum și a bisericilor-cetăți evanghelice din Biertan și Moșna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*