Oameni noi în politică. A nu știu câta oară

Ciprian Ciocan, membru al comunității „Vă vedem din Sibiu“, Diana Mureșan, vicepreședinte USR Sibiu, și Raimar Wagner, co-moderator RO100 Sibiu, au lansat la Sibiu campania națională „Oameni noi în politică”.

Aceasta este o inițiativă legislativă cetățenească de reformă a legislației electorale susținută de 26 de organizații civice și patru partide politice, care are ca scop îmbunătățirea accesului la vot, a reprezentativității și legitimității aleșilor și a regulilor de acces la viață politică. Se dorește o reformare a regulilor de vot în favoarea cetățeanului. Printre schimbările avute în vedere se numără asigurarea unor alegeri corecte, eliminarea pragului electoral la alegerile locale și europarlamentare, reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri, alegerea primarilor în două tururi, dublarea numărului de parlamentari aleși de diaspora, vot liber pentru românii aflați în străinătate și votul preferențial pe liste de partid (liste deschise).

Sibienii pot semna pentru inițiativă la sediul USR, la biserica evanghelică din Turnișor, de pe strada Livezii, nr. 55, sau la cortul din parcul Astra.

Pentru ca inițiativa #oameninoi să ajungă în Parlament, trebuie strânse cel puțin 100.000 de semnături în șase luni, din cel puțin unsprezece județe și municipiul București.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*