O zi plină de reușite pentru comuna Loamneș (CP)

„Am participat, ieri, alături de primarul Maria Greavu, la o nouă reușită pentru comuna Loamneș, doamna primar semnând trei contracte de finanțare europeană, prin PNRR, pentru reabilitarea a trei școli din comună: școala generală nr 2 Armeni – finanțare de 1.221.747,19 lei; școala generală nr. 1 Armeni – 1.242.367,40 lei și școala din Alămor – 386.868,79 lei” – transmite deputatul Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Foto: PSD Sibiu

Semnarea celor trei contracte vine după un alt contract încheiat săptămâna trecută, pentru finanțarea proiectului de reabilitare și eficientizare energetică a școlii gimnaziale Loamneș, în valoare de 2.195.000 de lei.

”Unitățile de învățământ au fost întotdeauna o prioritate pentru mine. Comuna Loamneș este prima din județul Sibiu care a dotat școlile cu table inteligente, cu mult timp în urmă. Școlile au fost renovate și reabilitate, iar aceste proiecte vin să desăvârșească munca noastră de până acum”, spune Maria Greavu.

Loamneș este o comună mare, alcătuită din șase sate – Alămor, Armeni, Hașag, Mândra, Sădinca și Loamneș -, cu distanțe foarte mari între ele.

Doamna Maria Greavu este un primar performant, care a reușit atragă fonduri guvernamentale și europene pentru modernizarea comunei și creșterea gradului de confort al locuitorilor: în toate satele există rețele de gaz și de apă-canal, sistemul de iluminat public a fost modernizat, căminele culturale au fost renovate, bisericile au fost reabilitate cu sprijin de la Primărie, școlile sunt renovate, iar tinerii au la dispoziție un teren de sport sintetic, multifuncțional. Există și o remiză de pompieri dotată cu o autospecială de stingere și una care poate fi folosită la deszăpezirea drumurilor, la curățarea spațiilor verzi, la decolmatarea șanțurilor și la alte lucrări. Toate drumurile din comună sunt asfaltate, cu excepția celor din satul Armeni, unde acum se lucrează la asfaltarea străzilor și a trotuarelor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*