O româncă s-a căsătorit cu ea însăși: „Un angajament deplin cu mine”

Lavinia Lazăr, o femeie aproape de vârsta de 40 de ani, născută în România și stabilită în Berlin, a trăit un moment emoționant și neconvențional: s-a căsătorit cu ea însăși într-o ceremonie privată, înconjurată de prietene apropiate. „Am spus da și m-am uitat în ochii a douăsprezece femei și a fost mult mai greu decât credeam. Mi-a fost foarte frică”, a mărturisit ea conform rbb24.de, citat de Rotalianul.

Foto: Lavinia Lazăr / Facebook

Această „căsătorie cu sine” ar putea părea un act de narcisism, dar pentru Lavinia acest eveniment a fost un pas important în acceptarea și iubirea de sine. „Un angajament deplin cu mine”, a spus femeia.

Crescând într-o cultură influențată de religie, povești și filme, Lavinia a simțit presiunea că într-o zi va trebui să se căsătorească.

Înainte de a se decide să se căsătorească cu ea însăși, a avut o relație de lungă durată cu u bărbat, dar a eșuat, iar visul de a avea o familie și un cămin s-a destrămat. În loc să renunțe la visul ei, ea a decis să se căsătorească cu ea însăși, marcând o schimbare radicală în viața personală.

Lavinia crede că o căsătorie cu sine reprezintă o întrebare importantă despre cum ne putem accepta și iubi pe noi înșine și cum aceasta poate fi baza pentru alte relații sănătoase. „Grija de sine și autocunoașterea sunt bazele pentru a avea relații mai bune”, este de părere Lavinia.

Deși acest concept poate părea excentric, a devenit un trend în ultimii ani, în special pe rețelele de socializare, cum ar fi Instagram. Celebrități precum Selena Gomez și Lizzo au îmbrățișat ideea de a-și celebra iubirea de sine și independența.

Pentru Lavinia, căsătoria cu ea însăși nu înseamnă că renunță la ideea unei căsătorii tradiționale sau a unei relații.

Ea crede că acest eveniment a contribuit la înțelegerea și acceptarea tuturor părților care o compun, inclusiv a celor pe care nu le consideră „moderne”. Acest proces i-a permis să devină mai curajoasă și mai capabilă să întrețină relații sănătoase cu ceilalți.

Lavinia subliniază că nu toți trebuie să se căsătorească cu ei înșiși pentru a dobândi o mai bună înțelegere de sine, dar pentru ea, această ceremonie a fost un act care a ajutat-o să se descopere și să își îmbrățișeze adevăratul sine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*