O nouă zonă din Piața Mică eliberată de mașini!

În ședința Consiliului Local Sibiu din data de 25 iunie, primarul Astrid Fodor va propune spre aprobare eliberarea de mașini a unei noi zone a Pieței Mici.

 

Locurile de parcare dintre zidul cetății care mărginește strada Ocnei (Podul Minciunilor) și Muzeul Franz Binder vor fi desființate. De asemenea, vor fi dezafectate locurile de parcare din centrul acestei părți a Pieței Mici. În total încă 18 locuri de parcare vor fi desființate, în Piața Mică rămânând 48 de locuri de parcare, din care 8 sunt rezervate participanților la cununiile civile oficiate la Casa Căsătoriilor din Piața Mică nr. 22, doar în intervalul orar în care se oficiază.

Schita Piata Mica – final

„Centrul istoric trebuie protejat de efectul traficului excesiv și trebuie să continuăm să facem pași concreți pentru a scădea nivelul de poluare generat de autovehicule. Măsura este justificată de încă un motiv: eliberând aceste locuri de parcare, sibienii și turiștii se vor putea bucura de terase și vor putea trece mai ușor din Piața Mică spre Piața Huet, prin pasajul pietonal”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Dacă acest proiect de hotărâre va fi aprobat de Consiliul Local, Direcția Tehnică și Serviciul de Administrare a Domeniului Public se vor ocupa în următoarele zile de ștergerea marcajelor și de instalarea pilonilor de piatră care să protejeze noua zonă pietonală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*