O nouă promisiune? „Deschidem loturile 3 și 4 din Autostrada Sebeș-Turda în câteva zile”

Cu o întârziere de doi ani, șoferii vor putea circula pe circa 29 km de autostradă, începând de săptămâna viitoare, potrivit conducerii Companiei de Drumuri.

Compania Naţională de Administrare Infrastructurii Rutiere deschide traficul pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebeş-Turda. Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a declarat că recepţia lucrărilor a fost amânată din cauza mai multor probleme. „Autostrada nu a fost deschisă mai devreme, motivul fiind creşterea exigenţelor companiei în ceea ce priveşte problemele de calitate, inclusiv extinderea perioadei de garanţie. Constructorul a inţeles şi a refăcut anumite porţiuni, termenul de finalizare şi recepţie este 30 iulie. Încercăm să deschidem traficul în weekend, vremea nefavorabilă nu a permis constructorilor să toarne asfalt”, a explicat Neaga, citat de Capital.

Potrivit datelor oficialilor CNAIR, lotul 3 al autostrăzii Sebeş-Turda, între Aiud şi Decea, în lungime de circa 12,45 km este finalizat în proporţie de 100%. Din datele privind stadiul proiectelor în derulare rezultă că cei 12,45 km de autostradă se vor inaugura în cursul acestei luni.

Mai mult, oficialii CNAIR decontează o factură în valoare de circa 20 milioane lei pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Sebeş-Turda. Luna trecută, Tirrena Scavi a primit aproximativ 1,1 milioane de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Proiectantul autostrăzii Sebeş-Turda, Lot 3 în valoare de circa 420 milioane lei este firma Aecom Ingenieria SRL, consultant – DRDP Cluj, iar constructor – asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA. În prezent, proiectul are nevoie doar de un aviz în cadrul Consiliului Tehnico Economic – Siguranţa Circulaţiei CNAIR.

Contractul cu Tirrena Scavi S.p.A a fost semnat în 16 aprilie 2014, iar termenul iniţial de finalizare a fost 20 martie 2016. Lotul 3 (12,45 km) urmează traseul de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea. Pe acest tronson sunt două noduri rutiere, inclusiv bretele de acces, la Aiud şi Unirea.

Lotul 4 de autostradă, dintre Decea şi Turda a fost construit de Porr Construct SRL, valoarea lucrărilor fiind de circa 470 milioane lei.

Construcţia Autostrăzii Sebeş-Turda, cu o lungime de 70 de kilometri, costă aproape un miliard de euro. Primele două loturi ale autostrăzii au avut termen de finalizare octombrie 2016, iar loturile 3 şi 4 au avut termen de finalizare în martie 2016.

În 2015, autostrada a fost în centrul unui scandal, după ce s-a aflat că pentru mai bine de 66 de kilometri din cei 70 nu au fost emise autorizaţiile de construire, cu toate că firmele constructoare lucrează încă din 2014.

4 Comments

 1. MUIE PSD! MUIE CNAIR! Altceva ce sa spui!

 2. Ionuț says:

  Dacă ești un prost, nu ai ce spune altceva. Te înțeleg că ești frutrat că un partid care a câștigat alegerile este la guvernare, dar du-te la vot data viitoare nu sta pe net la insulte.

  • tu nu stii ca ministrul ala dat de partidul pe care l-ai votat a zis ca nu avem nevoie de autostrazi???? Desi, ei au promis 5000 km de autostrada in campanie!! Parerea mea e sa nu te mai duci tu la vot, daca votezi cu psd!

  • Romania says:

   Copil prost ce esti!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*