O nouă încercare cu FC Voluntari, o echipă „în corzi“

Echipa sibiană FC Hermannstadt deschide etapa a 2-a din play-out-ul Superligii României la fotbal. Mâine, de la 17,30, va juca în deplasare la FC Voluntari, echipă pe care a a învins-o în tur, pe Municipalul sibian (scor 3-1), pentru ca anul acesta, în februarie, la Voluntari, să încheie la egalitate 1-1.

(Dan GREAVU)

foto: facebook/FCH

Elevii lui Marius Măldărășanu și-au tras sufletul mai bine de 10 zile, profitând de pauza competițională prilejuită de meciurile echipelor naționale. O ocazie nimerită pentru revenirea jucătorilor accidentați, dar și pentru recăpătarea puterilor în urma unui forcing de câteva luni, în tentativa de a prinde un loc de play-off. Din păcate, FC Hermannstadt a rămas să joace pentru evitarea retrogradării, însă și cu satisfacția de a fi luptat pentru locul 6 în Superligă chiar și în ultima etapă a sezonului regulat.

Remiză, în februarie

Starea de spirit în sânul grupării sibiene este excelentă, mai ales după debutul minunat în play-out, 3-0 pe Municipal cu Dinamo. Sunt speranțe îndreptățite la un rezultat bun la Voluntari, în condițiile în care, la ultima deplasare acolo, FC Hermannstadt a ratat șansa unei victorii în chiar ultimele secunde. Paraschiv a deschis scorul în minutul 31, echipa sibiană a controlat clar jocul, a ratat 3-4 ocazii uriașe de a majora diferența, dar la ultima fază a fost pedepsită cam prea ușor cu un penalti, la un duel la limita careului mic. Mai erau 6 secunde până la expirarea minutelor de prelungire. Florea a transformat lovitura de la 11 metri, iar FC Hermannstadt a ratat 2 puncte imense.

Gazdele, în corzi

Chiar și din acest motiv, elevii lui Marius Măldărășanu ar putea să caute victoria, mâine, la Voluntari, având o echipă clar mai valoroasă. Misiunea poate fi ușurată și pentru că gazdele sunt în criză mare de puncte și va trebui să se deschidă mai mult, pentru a marca. Penultimul loc în clasament, retrogradabil direct, echipa ilfoveană n-a învins pe nimeni din 9 decembrie. În 10 meciuri, a terminat de 4 ori la egalitate, debutul în play-out fiind încheiat prost, cu înfrângere la Arad, 3-4 după un meci spectaculos. Trupa lui Florin Pârvu (venit la cârmă abia acum 2 săptămâni) a condus în 2 rânduri, UTA a preluat apoi conducerea, Merloi a egalat în minutul 90, câteva secunde mai târziu gazdele profitând de bucuria prematură a ilfovenilor pentru a marca golul victoriei.

Miercuri, în Cupa României

Partida de mâine se va desfășura pe Stadionul „Anghel Iordănescu“, arena cu cei mai puțini spectatori din Superligă, cu o medie de sub 1.400 pe meci. Echipa sibiană va reveni apoi acasă pentru a pregăti unul dintre cele mai importante jocuri din această primăvară. Miercuri, 3 aprilie, de la ora 21, FC Hermannstadt va întâlni FC Universitatea Cluj, pe Cluj Arena, în sferturile de finală ale Cupei României. O reeditare a duelului din ediția precedentă, din 5 aprile 2023, când „șepcile roșii“ au întors pe Municipalul sibian, tot în sferturi, pentru o calificare spectaculoasă în semifinale, 2-1 (0-1).

Opruț și Ianis

FC Hermannstadt a avut 2 jucători la acțiunile loturilor naționale. Fundașul stânga Raul Opruț a fost introdus titular de către de selecționerul Edi Iordănescu în amicalul cu Columbia, de marți, 26 martie, scor 2-3 (0-2). A avut o prestație foarte bună, achitându-se bine de sarcini în apărare și urcând deseori în atac.

Vârful de atac Ianis Stoica a început pe bancă meciul dintre reprezentativele U21 ale României și Armeniei, din deplasare, joc desfășurat, tot marți, în preliminariile pentru EURO U21 2025. A intrat după pauză, contribuind la victoria tricolorilor, scor 1-0, care i-a adus pe primul loc în grupă în acest moment. Golul a fost marcat de Cristian Mihai (‘89).

Programul etapei a 2-a din play-out

Vineri, 29 martie:

Ora 17, 30 FC Voluntari – FC Hermannstadt

Sâmbătă, 30 martie:

Ora 15,45 U Cluj – UTA Arad

Ora 18 FC Botoșani – Poli Iași

Duminică, 31 martie:

Ora 14, FCU Craiova – Oțelul Galați

Luni, 1 aprilie:

Ora 20,30 Dinamo – Petrolul

CLASAMENT

sursa: LPF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*