O masă caldă la școală este importantă pentru mii de copii din județul Sibiu (CP)

„Programul Național ”Masă Sănătoasă” (PNMS) este una dintre măsurile implementate de Guvernul Marcel Ciolacu pentru a asigura tuturor copiilor accesul la educație.

FOTO: PSD Sibiu

41 de grădinițe, școli gimnaziale și licee din județul Sibiu sunt incluse în PNMS, în acest an școlar. Numărul acestora este dublu, față de cel de anul trecut. Practic, 16.521 de copii primesc o masă caldă în regim catering sau un pachet alimentar în valoare de 15 lei, în fiecare zi. Anul viitor, acest program va fi extins în mod semnificativ. La nivel național, 1.200 de unități de învățământ preuniversitar sunt cuprinse în acest program, al cărui buget este de 1,14 miliarde de lei.

Masa sănătoasă servită copiilor din categorii sociale defavorizate are menirea de a stimula participarea acestora la cursuri, fiind un sprijin important pentru familiile care se confruntă cu dificultăți financiare.

În paralel cu PNMS, în toate unitățile școlare se derulează și Programul pentru Școli al României, cunoscut drept ”Cornul și laptele”, implementat tot de un guvern PSD. Începând din acest an școlar, elevii primesc în fiecare zi de cursuri lapte, produse lactate, produse de panificație și fructe sau legume. Pentru anul şcolar 2023-2024, bugetul programului este de aproape 750 de milioane de lei, din care 86 de milioane reprezintă ajutor financiar din partea Uniunii Europene, iar restul ajutor financiar naţional.

În politicile sale sociale, PSD a pus întotdeauna accent pe asigurarea condițiilor de creștere, educație și dezvoltare pentru toți copiii din România” – transmite PSD Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*