O fetiță de 4 ani care s-a înecat cu o gumă, salvată ca prin minune! Intervenție contracronometru

Intervenție contracronometru a SMURD și Poliției Cluj. O fetiță de 4 ani care s-a înecat cu o gumă a scăpat de pericol, iar o tragedie a fost evitată.

 Foto: Poliția Română

Tragedia cu eleva de la Geaca (înecată cu un jeleu) putea să se întâmple din nou.  Din fericire, de această dată promptitudinea părinților și intervenția salvatorilor clujeni au salvat viața unei fetițe de 4 ani care s-a înecat cu gumă.

Ce s-a întâmplat de fapt a povestit Poliția Română. Intervenția salvatorilor este de admirat:

„Apelul 112 de la ora 22:30 a devenit o prioritate în zona Jucu de Sus, Cluj. O mamă a solicitat ajutor pentru fetița sa, de 4 ani, care și-a obstrucționat căile respiratorii cu o gumă. Echipajul SMURD a fost anunțat, doar că distanța de 30 km dintre ei putea să lase o amprentă urâtă asupra situației. Pe fir a intrat și echipa noastră de la Serviciul Rutier Cluj, Alin și Robert. Aceștia au reperat mașina familiei în trafic, i-au preluat și au facilitat transportul de urgență spre echipajul SMURDPunctul de întâlnire a fost Piața Mărăști din Cluj, dar și locul în care piatra de pe inimă a dispărut.

Fetița a fost transportată în timp util, iar acum este în afara oricărui pericol. Nu putem să nu îi evidențiem și pe cei de pe echipajul în roșu!  Echipajul SMURD (Terapie Intensivă Mobilă) – Detașamentul 2 de Pompieri Cluj-Napoca format din Dr. Bianca Iancu, Dr. Anca Visovan, Asist. Dana Bonda, paramedic voluntar Alexandra Gorceag și șofer sg.maj. Liviu Lung. Suntem o familie mare, care contribuie pentru a face minuni!”, a transmis Poliția Română.

„Fiecare secundă putea face diferența dintre viață și moarte! Din dispeceratul integrat ISU-SAJ s-a solicitat sprijinul colegilor de la Poliția Rutieră, care s-au mobilizat exemplar. Aceștia s-au întâlnit în trafic cu familia, au preluat-o cu autospeciala pe mica pacientă și pe mama ei, deplasându-se în regim de urgență până la Piața Mărăști. Acela a fost punctul de întâlnire al salvatorilor, iar fetița a primit prim-ajutor calificat și a fost transportată la spital. Acum este în afara oricărui pericol”, a transmis și ISU Cluj.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*